Ти си това, което ядеш е поговорка, позната на всички.

...
Ти си това, което ядеш е поговорка, позната на всички.
Коментари Харесай

За нищо на света не правете тези неща на гладен стомах!

" Ти си това, което ядеш " е сентенция, позната на всички. Но това, което вършим преди хранене, също оказва огромно въздействие върху здравето ни. Bright Side подбра 9 неща, които не трябва да вършиме на празен корем (не по-малко от 2 часа след последното ви хранене).

1. Да пиете медикаменти
Аспирин, парацетамол и други нестероидни противовъзпалителни средства не могат да се одобряват на празен корем.
Не единствено че това понижава тяхната успеваемост, само че и предизвиква съществени здравословни проблеми (като стомашно кървене).

Полезен съвет: Млякото понижава негативните резултати на медикаментите. Ако нямате подръка, можете да измиете лекарството, само че съпроводено от доста вода. Задължително четете и листовката - някои медикаменти не трябва да се одобряват с мляко.

2. Да пиете кафе
Дори безкофеиновото кафе подтиква производството на киселина, което може да докара до появяването на киселини и други проблеми с храносмилателния тракт, в случай че се пие на празен корем.
Пропускането на закуската пък може да докара до серотонинов недостиг и тъмно въодушевление през останалата част от деня.

Полезен съвет: Ако не можете да се откажете от навика да пиете кафе заран, консумирайте го с мляко или сметана: млечните мазнини ще понижат отрицателните му резултати. Изберете естествено кафе, което е изсушено посредством заледяване.

3. Да пиете алкохол
Ако го приемате на гладно, степента на всмукване на алкохол се удвоява и е същата като при интравенозно инжектиране. А и по-късно ще страдате от тежък махмурлук.
Бързото влияние на алкохола върху организма не се разминава без негативни последствия за черния дроб, сърцето и бъбреците.

Полезен съвет: Ако обстановката не ви разрешава да откажете дадена напитка, хапнете най-малко един сандвич - в идеалния случай подобен, който съдържа масло.

И това е забавно: Напитките със захар покачват кръвното - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

4. Да дъвчете дъвка
Храносмилателната киселина, създавана при дъвченето на дъвка, унищожава лигавицата на празния корем. Свръхчувствителността към смола, която се съдържа в тези артикули, пък може да докара до гастрит.
Освен това е научно потвърдено, че хората, които дъвчат дъвка, избират нездравословни храни (пържени картофи, бонбони), а не плодове и зеленчуци.

Полезен съвет: Дъвките, съдържащи естествени подсладители (ксилитол, сорбитол), са по-малко нездравословни от тези със захар, цикламат или аспартам. Избягвайте да дъвчете дъвка повече от 10 минути, даже и на цялостен корем.

5. Да си лягате
Гладът и ниските равнища на глюкоза ни защищават от заспиване и провокират лекомислен сън и ранно събуждане.
Интересното е, че неналичието на сън усилва равнището на хормоните на глада. Това е повода да ядем повече на идващия ден, откакто пропуснем вечерята.

Полезен съвет: Преяждането преди сън също е неприятна концепция. Най-доброто решение е да хапнете млечни артикули, защото съдържат магнезий и калций. Тези детайли ще ви обезпечат здрав сън.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР