Ти си това, което ядеш е поговорка, позната на всички.

...
Ти си това, което ядеш е поговорка, позната на всички.
Коментари Харесай

Девет неща, които не бива да правите на празен стомах

" Ти си това, което ядеш " е сентенция, позната на всички. Но това, което вършим преди хранене, също оказва огромно въздействие върху здравето ни. Bright Side подбра 9 неща, които не трябва да вършиме на празен корем (не по-малко от 2 часа след последното ви хранене). 9. Да пиете медикаменти

Аспирин, парацетамол и други нестероидни противовъзпалителни средства не могат да се одобряват на празен корем.
Не единствено че това понижава тяхната успеваемост, само че и предизвиква съществени здравословни проблеми (като стомашно кървене).
Полезен съвет: Млякото понижава негативните резултати на медикаментите. Ако нямате подръка, можете да измиете лекарството, само че съпроводено от доста вода. Задължително четете и листовката - някои медикаменти не трябва да се одобряват с мляко.

8. Да пиете кафе
Дори безкофеиновото кафе подтиква производството на киселина, което може да докара до появяването на киселини и други проблеми с храносмилателния тракт, в случай че се пие на празен корем.
Пропускането на закуската пък може да докара до серотонинов недостиг и тъмно въодушевление през останалата част от деня.
Полезен съвет: Ако не можете да се откажете от навика да пиете кафе заран, консумирайте го с мляко или сметана: млечните мазнини ще понижат отрицателните му резултати. Изберете естествено кафе, което е изсушено посредством заледяване.

7. Да пиете алкохол
Ако го приемате на гладно, степента на всмукване на алкохол се удвоява и е същата като при интравенозно инжектиране. А и по-късно ще страдате от тежък махмурлук.
Бързото влияние на алкохола върху организма не се разминава без негативни последствия за черния дроб, сърцето и бъбреците.
Полезен съвет: Ако обстановката не ви разрешава да откажете дадена напитка, хапнете най-малко един сандвич - в идеалния случай подобен, който съдържа масло.

6. Да дъвчете дъвка
Храносмилателната киселина, създавана при дъвченето на дъвка, унищожава лигавицата на празния корем. Свръхчувствителността към смола, която се съдържа в тези артикули, пък може да докара до гастрит.
Освен това е научно потвърдено, че хората, които дъвчат дъвка, избират нездравословни храни (пържени картофи, бонбони), а не плодове и зеленчуци.
Полезен съвет: Дъвките, съдържащи естествени подсладители (ксилитол, сорбитол), са по-малко нездравословни от тези със захар, цикламат или аспартам. Избягвайте да дъвчете дъвка повече от 10 минути, даже и на цялостен корем.

И това е забавно! Д-р Мария Николова: Стресът докарва затлъстяване при учениците. Четете още забавни вести и потребни препоръки в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

5. Да си лягате
Гладът и ниските равнища на глюкоза ни защищават от заспиване и провокират лекомислен сън и ранно събуждане.
Интересното е, че неналичието на сън усилва равнището на хормоните на глада. Това е повода да ядем повече на идващия ден, откакто пропуснем вечерята.
Полезен съвет: Преяждането преди сън също е неприятна концепция. Най-доброто решение е да хапнете млечни артикули, защото съдържат магнезий и калций. Тези детайли ще ви обезпечат здрав сън.

4. Да упражнявате интензивно
Някои специалисти настояват, че при тренировките на празен корем се изгарят повече калории. В реалност, това не повлиява на загубата на мазнини.
Мускулната загуба, въпреки това, е действителна. Интензивността на упражненията също понижава, защото тялото няма сила.
Полезен съвет: Сменете интензивните тренировки с аеробни извършения.
Ако имате проблеми с храносмилането, по-добре е да хапнете лека закуска преди всевъзможен тип извършения, тъй като физическата интензивност провокира производството на стомашен сок, което е нездравословно за празния корем.

3. Да пазарувате
Всички знаем, че гладът ни кара да купуваме повече храна, в сравнение с фактически се нуждаем. Всъщност, празният корем прави по-привлекателни даже и магазините за нехранителни артикули.
Според проучвания, вътрешното обръщение " Искам храна " се свежда до просто " Искам ", а гладният човек му се подчинява, като купува.
Полезен съвет: Освен авансово направен лист за извършване на покупки, заплащането с пари в брой също може да ви помогне да спестите. Проучвания демонстрират, че хората са склонни да харчат по-малко, когато заплащат с пари в брой вместо с карта.

2. Да пиете фреш
Киселините и твърдите нишки, съдържащи се в цитрусовите плодове, нервират празния корем, което е изключително рисково за хората с гастрит или тези, които са изложени на риск от развиването му.
Полезен съвет: Добре е да разреждате прясно изцедения цитрусов сок с вода в съответствие 1:1 (за тези с проблеми със стомаха) или 2:1 (за всички останали).

1. Да спорите
Изследователите са потвърдили, че гладът ни прави по-малко склонни да се съгласяваме с непознатото мнение. Това се случва, тъй като самоконтролът изисква сила, която е незадоволителна, когато стомахът е празен.
Полезен съвет: Ако нямате време да ядете преди полемика, пийнете нещо топло и го предложете и на съперника си. Това ще направи диалозите по-приятелски.

Бонус: Какво да вършиме на празен корем?

Вероятно допускате, че най-подходящото нещо, което можете да извършите, е да хапнете. Но има и други, по-малко явни неща, които най-добре се вършат на празен корем.

Да решавате проблеми
Способността ви да се концентрирате и внимавате е по-изострена, когато сте гладни. Според откривателите това е завещание от първите представители на човешкия жанр, които е трябвало да съсредоточат всичките си старания, с цел да се снабдят с храна.
Хормонът на глада грелин също по този начин оказва помощ за изпълняването на разнообразни задания, стимулиращи мозъчната интензивност.

Да вършиме избор
Ако не можете да решите какво да облечете, пробвайте да извършите този избор на празен корем. Изследванията демонстрират, че гладът води хората до по-успешни, въпреки и по-импулсивни решения.
Разбира се, по-добре е да не употребявате този способ, когато става въпрос за тематики от региона на финансите, взаимоотношенията или здравето.

профит.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР