„Ти си млада, не може да си изморена“ „Е, какво

...
„Ти си млада, не може да си изморена“ „Е, какво
Коментари Харесай

4 признака, че си на прага на пълно изтощение и трябва да си вземеш отпуска


„ Ти си млада, не може да си изморена “

„ Е, какво толкоз, по през целия ден седиш на компютъра и това е “

„ Еех, какъв брой ви е елементарно в този момент с гледането на деца, питате ли ни нас едно време “

„ Я се стегни, какво се влачиш “

Всякакви реплики можеш да чуеш, когато си на още на 34 и се опиташ да се оплачеш на някого, че към този момент не издържаш.

Сякаш не можем и нямаме право да сме изморени, тъй като имаме толкоз доста удобства, че да се чуди човек по какъв начин не сме с ария на уста от заран до мрак.

Но ти, аз, и всеки, който е на ръба на силите си, знае истината – прегарянето при „ актуалните “ специалности е реалност, който не трябва да подценяваме.

Има десетки случаи на младежи, получили инфаркт или съществено автоимунно заболяване, тъй като не са спрели на време да си починат.

Защото са заглушавали сигналите на тялото и мозъка си с кафе, неприятни препоръки и непрестанно самопобутване напред и напред.

А истината е, че актуалния метод на живот извънредно изморява.

Информационният поток, който би трябвало да асимилираме, условията в работата, които би трябвало да реализираме, потребностите на децата ни, които самоотвержено посрещаме, тъй като сме виновни родители, необяснимото предпочитание да сме все на равнище – от обувките, до обиците, през резултатите в работата и вкъщи, всичко това изчерпва силите непоносимо бързо.

 отмалялост съзерцаване тишина жена Thinkstock

Живеем в свят, в който бавния метод на живот се счита за липса на амбициа, за мързел и за нещо, почтено единствено за насмешки.

Дори измежду родителите има мълчешком съревнование кой на какъв брой извънкласни занимания води детето си.

А всичко това изцежда не кой знае какъв брой добре хранените ни тела, тъй като, несъмнено, с изключение на всичко друго, сме решили да лишаваме телата си от значими хранителни субстанции като протеини или въглехидрати, или мазнини, или каквото там ни приказва най-новата диета.

Резултатът от цялото бягане, та ние даже почивките си планираме до час и минута, води до едно – до цялостно безсилие, до прегаряне и блокаж.

 отмалялост Thinkstock

Някои напущат работа, други се разболяват, трети скапват фамилиите си, тъй като ги считат за главен източник на стрес.

А в действителност отговорни сме си самите ние. Защото все се опитваме да се надскочим, да се победим, да сме повече.

И тъй като подценяваме крещящите признаци на прегарянето.

Вижте ги в галерията и си вземете заслужена отмора. Не пътувайте, просто си стойте у дома, спете и се хранете добре най-малко за седмица.

Симптоми на прегарянето >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР