Ти с каска тука, а? То няма какво да падне

...
Ти с каска тука, а? То няма какво да падне
Коментари Харесай

Борисов пак блести - дава милиони на УНСС, докато Горанов каза, че има нарушения

" Ти с каска тука, а? То няма какво да падне " – по този начин стартира изказването на премиера Бойко Борисов от недостроения нов корпус на УНСС, който провокира недоволство измежду управлението на университета и апели да бъдат дадени пари за довършването на корпуса - другояче висшето образователно заведение щяло да банкрутира.
Ректорът на УНСС проф. Стати Стаев благодари особено на Борисов, че е пристигнал да види какво е ситуацията и помоли " за съдействието на цялата страна да можем да усвоим европейските средства ", както и да бъде продължен срокът на контракта за градежа на корпуса, който другояче изтича през юни.
Дали от това има потребност пазарът на труда е различен въпрос, захапа финансовият министър Владислав Горанов, който разгласи, че е наложена 10% финансова промяна на плана и имало в допълнение възлагане на фирмата-изпълнител след първичния търг, тъй като нямало задоволително добър план на инфраструктурата. Затова и има инспекция на публичните поръчки, което финансовото министерство към този момент заяви. " Икономическият университет не може да позволява стопански неточности ", акцентира Горанов.
Не може да се дават милиарди за обучение, включи се и Борисов, като добави, че не можело градежът да стои като монумент на културата, тъй като в случай че продължели разногласията сред УНСС, финансовото, районното и просветителното министерство. Премиерът сподели и, че във вторник, 30 април, държавното управление ще гласоподава 7,5 млн. лв. за УНСС , само че оттам-насетне трябвало да се схващат финансовото министерство и УНСС за корекциите. " Този градеж би трябвало да го приключим, с цел да учат студентите ", сподели Борисов.
На въпрос кой ще заплати корепциите , Горанов отговори, че това е свястно запитване, като акцентира: " Искате в този момент да ми кажете, че с вашите пари ще платя корекциите, откакто аз не съм възложител ". Той добави, че 7,5 млн. лв. няма да са задоволителни. А Статев призна, че под корпуса имало тръбопровод и ел. апаратура под терена, които не били маркирани на първичните проекти, взети от основния проектант на София Здравко Здравков .
Не би трябвало, уповавам се да не се случва повече, само че сме пред приключен факт – по този начин Борисов се оправда при въпрос какво ще стане, в случай че и някой различен на следващия ден пристигна и изиска 7 млн. лв. и се оплака, че с такива въпроси публицистите го слагат в неловко състояние. " Вие какво бихте създали ", попита той и се оправда още веднъж, че 2 години УНСС, Министерство на регионалното развитие и финансовото министерство се карали, като не разяснява думите на Стати Статев, че страната 2 години не е отговаряла.
" Ако желаете да питаме студентите – дали да го оставим по този начин, или да го довършим ", опита да тушира напрежението Борисов. И разгласи, че институциите си работят съвършено, нищо че отново казусът стига до него и той се намесва. Нещата идвали до него за интервенция " по простата причина, че би трябвало да се вземе решение – дали да продължим да се дрънкаме с университета или да се активизираме за година-година и половина и да приключим корпуса, с цел да учат 2000 студенти ".
Относно абсурда с Каракачанов от сагата " Апартаментгейт " и дали ще му желае оставката, Борисов отвърна, че той дава отговор единствено за ГЕРБ. " На моите сътрудници от другите партии не давам оценка ", акцентира министър председателят.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР