- Ти беше първото ново попълнение на ЦСКА за лятото?

...
- Ти беше първото ново попълнение на ЦСКА за лятото?
Коментари Харесай

Слави Шопов: Лично аз поисках осмицата и се надявам да оправдая този избор

- Ти беше първото ново попълнение на ЦСКА за лятото? Кой ти предложи да вземеш „ осмицата “?

- Никой не ми е предложил да взема „ осмицата “. Лично аз желаех този номер и съм признателен на управлението, че ми гласоподава доверие. Надявам се да го оправдая. Номер 8 е много тежък номер, бих споделил най-тежкия номер в ЦСКА. Лично за мен е чест и отговорност да нося този номер. Гледал съм осъществявания на Христо Стоичков, освен с аления екип, само че и с този на „ Барселона “.

- Колко мъчно е да играеш за първи път на „ Българска войска “ като футболист на ЦСКА?

- Не бих споделил, че е мъчно да играеш на „ Българска войска “. За мен персонално е наслаждение и чест да играя на този стадион пред тази велика аудитория.

- Как намираш работата със Саша Илич, който като теб е нов за ЦСКА?

- Работата със Саша Илич е доста професионална. Надявам се да продължаваме с успехите. Той изисква да сме стимулирани на терена, да даваме всичко от себе си, което за мен е най-важното нещо – когато излезеш на терена, да дадеш 100% от себе си и както се споделя на футболен диалект - да оставиш сърцето си на терена.

- Голямата цел на ЦСКА е да стане първенец – какъв брой допустимо е това съгласно теб?

- Според мен е изцяло допустимо да станем първенци. Трябва да гледаме малко по малко и времето ще покаже.

- Макар и доста млад, опита какво е задграничния футбол, беше в „ Хееренвеен “. Как се стигна до прехвърлянето ти там?

- Отборът на „ Хееренвеен “ ме следеше от доста време. Почти цялостен сезон ме следиха и най-после взеха решението да ме закупят. След това доста бързо станаха нещата, безусловно за пет дни и започнах да играя за този тим. За първия тим на „ Хееренвеен “ имам дебют против „ Валвайк “. Оттам нататък играех за втория тим, където имам над 30 мача и 11 гола.

- Нидерландия е известна като идеалното място за млади футболисти – на теб по какъв начин ти повлия? Кое е специфичното в нидерландския футбол?

- Лично съгласно мен ми повлия доста добре освен във футболен аспект, а и в живота ми, тъй като за първи път излизах в чужбина, бях самичък. Мога да кажа, че плюсовете са доста повече от минусите. Специалното там е, че се играе доста бързо. Силов футбол, пряк футбол, с две-три подавания би трябвало да стигнеш до вратата на съперника. Мисля, че това е едно доста положително място за младите футболисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР