The We Company, собственик на WeWork, обяви, че нетната ѝ

The We Company, собственик на WeWork, обяви, че нетната ѝ ...

Нетната загуба на WeWork е скочила над два пъти до 1,25 млрд. долара.


The We Company, собственик на WeWork, обяви, че нетната ѝ загуба за третото тримесечие се е увеличила повече от два пъти до 1,25 млрд. долара, след като операторът на споделени офис пространства е добавил рекорден брой работни места в глобалната си мрежа, но не е успял да осъществи контрол над нарастващите си приходи, предава Ройтерс.

WeWork е отворила 97 нови локации през тримесечието, което завърши на 30 септември. Това е най-голямата ѝ експанзия за тримесечие в историята ѝ, с което общият брой на офисите ѝ достигна 625 от 528 към края на юни, показва презентация с резултатите ѝ, предоставена на облигационерите.

Освен това компанията е увеличила броя на градовете, в които оперира, с 16. Така тя вее оперира в 127 града във вече 33 държави, сочи презентацията, разгледана от Ройтерс. Броят на бюрата, които предлага на клиентите си, е нараснал с рекордните 115 хил. и вече достига 719 хил., като се включи и индийското ѝ звено. Година по-рано компанията имаше 354 хил. работни бюра.

Към края на третото тримесечие We Company е имала 2 млрд. долара в брой, като 600 млн. долара от които от азиатските ѝ подразделения.Още по тематаWeWork се опитва да привлече лидера на T-Mobile US за свой изпълнителен директорМиноритарни акционери съдят WeWork, Нойман и SoftBank заради проваленото IPOSoftBank Group записа 6,5 млрд. долара оперативна загуба за третото тримесечие

Освен това WeWork има 3,4 млрд. долара ангажимент от SoftBank Group, която пое контрол над компанията през октомври, както и други вече отпуснати 1,5 млрд. долара от SoftBank.

Брутната печалба от продажбата на абонаменти за работни места и приходите от продукти са нараснали през третото тримесечие до 808 млн. долара от 454 млн. долара година по-рано. Но загубата е нараснала от 497 млн. долара преди година, тъй като разходите са се увеличили с по-бърз темп от експанзията на WeWork.

Общите и административните разходи на компанията са нараснали до 157 млн. долара от 81 млн. долара.

Презентацията, представена от WeWork миналата седмица, показва 90-дневен план на компанията, в рамките на който тя иска да се откаже от „неосновните си“ звена и да постави приоритет на „рентабилния“ растеж.

В презентацията се посочва, че ще бъдат съкратени административни работни места, както и такива в звеното за рисков капитал и т.нар. функции, свързани с растежа, вероятно звената за дизайн и строителство. Не се споменава колко точно работни места ще бъдат премахнати от компанията.

Източник: investor.bg