The Times разработва темата в търсене на отговор на въпроса

...
The Times разработва темата в търсене на отговор на въпроса
Коментари Харесай

Използват ли лейбъристите документи, получени от руски хакери?

The Times създава тематиката в търсене на отговор на въпроса дали документите са получени от съветски хакери.
Тя идва в миг на скандал във Англия откакто водачът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин съобщи, че разполага с " доказателство ", че националното опазване на здравето (NHS) е изложено на риск в подготвяна комерсиална договорка от консерваторите със Съединените щати след Brexit. Корбин уточни, че разполага с документ от 451 страници, който демонстрират, че договаряния сред Лондон и Вашингтон действително са се състояли, което потвърждава. Премиерът Борис Джонсън обаче съобщи, че тези изказвания са " нелепост " и че националното опазване на здравето не е част от комерсиалните договаряния. Последва акция от уеб страницата Reddit, който закри десетки сметки по отношение на изтеклата информация, и съобщи, че това евентуално е част от акция на дезинформация, произлизаща от Русия. Корбин избегна акцентира, че никой не е отрекъл, че информацията в документите не е вярна и настоя фокусът да остане върху наличието, а не върху източника. Борис Джонсън назова документите " отклонение на вниманието от изборите ".
На фона на този спор министърът на културата Ники Морган съобщи, че е " извънредно съществено ", че изтекли документи, употребявани от Джереми Корбин като " доказателство ", че консерваторите желаят да включат Националната здравна система (NHS) в бъдещите търговски покупко-продажби, са свързани с съветска дезинформационна акция, написа английският вестник The Times, представен от Агенция " Фокус ".
Говорейки за програмата на BBC Radio 4, министър Морган сподели: " Разбирам за това, което се разгласява на този уеб страница, че наподобява има всички белези на някаква форма на интервенция.И в случай че това е по този начин, това явно е извънредно съществено. И в действителност като министър на културата явно едно от нещата, които търсим и следим, е всяка интервенция в нашите избори. "
Лидерът на лейбъристите неведнъж е твърдял, че Борис Джонсън има намерение да " разпродаде " NHS на американски фармацевтични компании.
По време на срещата в Лондон американският президент отхвърли, да е водил договаряния с Борис Джонсън за здравната система на страната. На пряк журналистически въпрос дали NHS може да бъде на масата на комерсиалните диалози след Брекзит, Тръмп отговори: " Не, изрично не. Нямам нищо общо с това. Никога даже не съм мислил за това, почтено казано ". Още детайлности от срещата в Лондон можете да прочетете тук.
Анди Макдоналд, министърът на превоза в сянка, възобнови апелите на държавното управление да разгласява отчета на Комитета за разузнаване и сигурност за възможна интервенция на Русия в демократичния развой на Обединеното кралство, който беше спрян от Даунинг Стрийт.
Той сподели: „ Ако желаеме да стигнем до дъното на степента, в която съветската страна се намесва в изборите, можем ли да публикуваме отчета на комисията по разузнаване и сигурност? Нека го извадим. Това трябваше да бъде оповестено преди години. "
В изказване Reddit съобщи, че следствието е разкрило „ модел на съгласуваност “ сред към този момент неразрешените сметки на този уебсайт и съветска акция, разкрита от „ Фейсбук “ по-рано тази година. Информацията от следствието на акцията „ Вторична зараза “ във „ Фейсбук “ бе употребена за идентифициране на обвинени сметки в Reddit.
Понастоящем няма догатки документите да са били подправени или да са подправяни по някакъв метод.
Лидерът на лейбъристите още веднъж отхвърли да разисква източника на документите, като сподели единствено, че „ тези документи разкриват заговора против нашата NHS. И несъмнено, нито държавното управление на Обединеното кралство, нито държавното управление на Съединени американски щати отхвърлят тяхната достоверност. Представянето им пред публицисти явно е в полза на обществото. “
Това не е първият път, в който името на Русия и съветските хакери влизат в реториката на съперниците във Англия. Избори и Русия се свръзват постоянно и във връзка с акцията и резултатите от референдума през 2016г. за Brexit. 
Очаква се английското държавно управление да разгласява парламентарен отчет, в който се изяснява за съветското въздействие в политиката на Обединеното кралство. Това ще се случи след изборите на 12 декември, твърди Британският министър, отговарящ за сигурността. Опонентите на консервативното държавно управление на премиера Борис Джонсън го упрекват в забавянето на публикуването на отчета, направен от парламентарната комисия по сигурността и разузнаването. Информацията е била прегледана от специалисти и утвърдена за издание, само че съгласно критиците Джонсън се бави, защото отчета може да разкрие неприятни обстоятелства за него и партията му. Още за отчета може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР