The National Interest пише в анализ, С-400 има репутацията на

...
The National Interest пише в анализ, С-400 има репутацията на
Коментари Харесай

The National Interest обясни защо НАТО трябва да се страхува от турските С-400

The National Interest написа в разбор, С-400 има репутацията на система с впечатляващи благоприятни условия, която може да поразява разнообразни цели, в това число и самолети. Ракетните системи обаче към момента не са били тествани в бойни условия. Защо тогава натовските страни би трябвало да бъдат бдителни? Причините са няколко.

Първата стратегическа изгода за Русия е икономическата. Русия при ръководството на Путин пострада от глобите, наложени от интернационалната общественост поради войната в Украйна. Продажбата на високотехнологично оръжие на непознати страни ще повлияе позитивно на съветската стопанска система. По този метод тя няма да е подвластна единствено от износа на естествени запаси. Страни като Китай, Турция, Катар, Индия и Саудитска Арабия желаят да се въоръжат с ракети С-400. Втората стратегическа изгода за Русия е схващането, че тя към момента е в положение да се опълчи във военно отношение на Съединени американски щати и техните съдружници.

Третата стратегическа изгода е построяването и укрепването на връзки със суперсила като Китай. Продажбата на С-400 на страна като Турция, да вземем за пример, е съставен елемент от съветската хибридна война. Въпреки че не е била изстреляна още нито една ракета, в НАТО беше регистриран сериозен геополитически трус. Заради покупката на съветски ракети, Съединени американски щати заплашиха Турция с изключване от програмата за стелт изтребители Ф-35. Това значи, че турците няма да получат американски изтребители, което пък може да ги накара да се извърнат към Русия за модернизиране на бойната си авиация. Турция е основен член на НАТО поради географското си състояние и военни качества. Ще бъде огромна победа за Владимир Путин, в случай че успее да отдалечи Анкара от натовските ѝ сътрудници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР