The Game Awards стартираха с изключително интересна презентация, на която

...
The Game Awards стартираха с изключително интересна презентация, на която
Коментари Харесай

Новият Xbox ще се казва Series X

The Game Awards стартираха с извънредно забавна презентация, на която Microsoft подвигна завесата над идната си подпора. Позната като Project Scarlett до този миг, конзолата ще носи името Xbox Series X, ще се появи в края на 2020-а година и ще има много забавен външен тип - доста сходен на PC машина от вида " кула ".

Шефът на Xbox подразделението Фил Спенсър написа в блог пост, че характерният дизайн на Series X е разрешил на Microsoft да вложат четири пъти повече мощност, спрямо Xbox One X - по допустимо най-тихия и ефикасен метод. Новата подпора няма да бъде по-шумна от Xbox One X, с помощта на индивидуален вентилатор, който води горещия въздух през горната част на конзолата. Series X също ще може да бъде поставяна и хоризонтално, тъй че няма да се постанова на потребителите да търсят повече място под тв приемниците си.

Според сътрудниците от Gamespot, Series X е необятна колкото джойстик за Xbox One и три пъти по-висока. Конзолата към момента поддържа оптични дискове (макар че има клюки за напълно цифрова версия, която се създава в момента), а Xbox логото служи като бутон за включване. Според техническите спецификации, Series X би трябвало да пуска 4К игри с 60 фрагмента за секунда, а в някои случаи до 120. Конзолата ще предлага хардуерно трасиране на лъчи и променливи фрагменти за секунда (FreeSync, G-sync), дружно с опция за 8К гейминг при неназовани фрагменти за секунда.

Под капака се крие особено създаден за машината процесор - Xbox Series X GPU и SSD памет от последващо потомство, която " на практика ще отстрани времената на зареждане ". Подобни изказвания към този момент чухме към PlayStation 5 конзолата на Sony и очевидно Microsoft се стараят да не изостават. Подобен е казусът с противоположната съгласуемост - имайки поради сходните архитектури, Series X ще предложи цялостна противоположна съгласуемост с всички предишни генерации, чак до истинския Xbox, с хиляди от обичаните игри на няколко генерации геймъри, което няма по какъв начин да е неприятна вест.

Заедно с новата подпора, Microsoft показа и идващото потомство контролер - Xbox Wireless Controller (оригинално име). Периферията е създадена с концепцията за комфорт и има бутон за шерване (Share), сходен на този в DualShock 4 на PS4. D-Pad-ът също е изменен и употребява версия, сходна на тази в Xbox Elite Series 2 джойстика, а новият контролер ще може да се употребява с PC (Windows 10) и даже с Xbox One. Очаквано, той ще е включен в пакета с всяка нова Series X подпора, само че ще може и да се закупи настрана.

Всяка подпора има потребност от игри и новото отроче на Microsoft не прави изключение. Series X ще дебютира с няколко мощни заглавия - Sensua " s Saga: Hellblade II и Halo: Infinite са две от тях. Microsoft не даде точна дата на премиерата, с изключение на " празничните дни на 2020-а година ", нито хипотетичната цена на Series X. Има още цяла година до настъпването на този трогателен за конзолните геймъри миг (чакаме и PS5 по това време), тъй че към момента има много време за спомагателни елементи и разяснения. С оглед на конкуренцията, можем да чакаме, че Series X ще има сходна цена на PlayStation 5 - към 500-550 евро.

 Новият Xbox ще се споделя Series X
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР