The Environmental Warriors в Burning Man Left a Disgusting Mess Behind

...
Burning TrashТазгодишният Burning Man в отдалечена част на пустинята Невада
Коментари Харесай

Burning Trash

Тазгодишният Burning Man в отдалечена част на пустинята Невада беше белязан от изключително рядък проливен дъжд, който превърна наркотика събитието се превърна в покрита с кал бъркотия.

Калта — технически хидратиран пустинен прах — се оказа основна пречка за около 80 000 присъстващи, принуждавайки ги да се скрият на място и да изчакат дъжда. Дори камионите бяха безпомощни срещу дълбоката и лепкава кал.

Докато изселването в понеделник позволи на мнозина да се върнат в цивилизацията цели, безброй палатки, превозни средства и боклук бяха оставени, както се съобщава, помрачавайки събитие, което се гордее с рекорда си за връщане на околния район в естественото му състояние (нещо, което организаторите така или иначе са длъжни да направят със специалното си разрешително за отдих.)

Критиците отдавна обвиняват организаторите на Burning Man, че озеленяват събитието — и тази година тази критика беше оголена.

Събиране на парчетата

Организаторите и присъстващите започнаха да се връщат на мястото в сряда, за да започнат да почистват, процес, който може да отнеме седмици, според NBC.

„След изселването екипът на Burning Man има три седмици, в които очертава цялата зона на събитието и събира всички предмети и боклук“, каза говорителят на Burning Man Рита Хендерсън пред NBC. „Освен това те почистват отстрани на окръжните магистрали, водещи до и от събитието.“

Въпреки тези усилия, много екологични групи отдавна изтъкват значителния въглероден отпечатък на събитието. Според изчисления Burning Man отделя около 100 000 тона въглероден диоксид, еквивалент на емисиите, създадени за захранването на 19 000 домове за една година.

Тази година активистите по изменението на климата създадоха блокада на единствения път в и извън мястото на фестивала, но племенната полиция в крайна сметка го затвори.

След това има местна фауна и флора, като биолозите предупреждават за утъпкване на местни храсти. Яйцата на малки ракообразни, които се излюпват след валежи, също могат да бъдат унищожени, съобщава NBC.

В края на деня, дори ако Burners съберат целия си боклук, екологичните щети, причинени от мащабния фестивал е все още осезаемо.

Гледайки напред, Burning Man иска да стане "въглеродно-отрицателен, устойчиво да управлява отпадъците и да бъде екологично регенеративен до 2030 г." Но ясно е, че достигането до там ще бъде всичко друго, но не и лесно и ще изисква някои драстични промени.

Още за Burning Man: Burning Man се спуска в хаос, докато присъстващите казаха да се „приютят на място“< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР