Тези задачи ще включват най-малкото да ги насърчим да работят

...
Тези задачи ще включват най-малкото да ги насърчим да работят
Коментари Харесай

Красимир Вълчев във Варна: Учителите няма да бъдат заменени от машините, но ще бъдат подпомагани от тях!


" Тези задания ще включват най-малкото да ги насърчим да работят по няколко съществени тематики. Първо какво учат, по какъв начин учат, вложения в младите преподаватели, както и развиване на научната активност. По отношение на това какво учат би трябвало да се вземе поради, че светът към нас се трансформира и днешните деца ще сменят освен специалност, само че ще би трябвало да учат през целият си живот. От своя страна висшето обучение ще би трябвало да обезпечи опция за това, от което следва, че бакалавърските стратегии би трябвало да бъдат по-интердисциплинарни, тъй като всяка една специалност ще изисква по-широк комплекс от умения.

Това значи, че бакалавърските стратегии ще би трябвало да дават повече интегрални познания, като всички професионални специфични ще изискват малко или доста цифрова креативност, защото знаем, че съвсем всички специалности в идващите години ще изискват работа с логаритми и машини. Разбира се, учителите няма да бъдат сменени от машините, само че ще бъдат подпомагани от тях, чрез логаритми, с които преподавателите да проучват работата на студентите “, изясни още.

По отношение на това по какъв начин ще учат студентите, той изясни:

" В предишните десетилетия малко или доста студените се конкурираха със занижени условия. Това обаче свърши. Вече няма да има толкоз студенти, колкото имаше в предишното. Ключов фактор по тази причина да бъдат по-успешни на пазара на висшето обучение, ще бъде репутацията на университетите и по-точно, какъв брой сполучливи са те и какъв брой качествено е тяхното обучение. Тази известност ще зависи от повишените условия, които ще наложим. Нашите преподаватели би трябвало да бъдат по-взискателни и да карат студентите да учат целогодишно, а освен от сесия на сесия.

Преподавателите ще би трябвало да им разпореждат повече задания, повече материал за четене. Всичко това е заложено в стратегическите цели и задания, тъй като точно това е в основата на качественото обучение.

Истината е, че българските преподаватели са доста положителни, само че би трябвало да бъдат по-взискателни, образованието би трябвало да бъде практическо, от там следва правене на профили по пълномощия на всички професионални посоки. Често образователните проекти са подвластни на инерцията, като всичко това предстои на смяна и ние се стараем да помогнем на университетите тази смяна да се случи още по-динамично. Имаме добра връзка с ВУЗ-те, като отново желая да отбележа, че възнагражденията няма да бъдат на правилото на независимото решение, а ще създадем едно съглашение, което ще подпишем със синдикатите, тъй че главната заплата да е по-висока “, сподели в умозаключение министър.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР