Тези устройства се повреждат най-рядко в първите две годиниСмарфоните Honor

Тези устройства се повреждат най-рядко в първите две годиниСмарфоните Honor ...

Проучване: Huawei и Apple са най-надеждните смартфони.


Тези устройства се повреждат най-рядко в първите две години

Смарфоните Honor (бранд на Huawei) се нуждае най-рядко от ремонти през първите две години (снимка: Huawei)

Въпреки че много потребители сменят често смартфоните си – дори да са напълно здрави, въпросът с надеждността на мобилните устройства е винаги актуален, което важи и за всеки друг продукт. Доклад на компанията Harris Interactive хвърля светлина върху надеждността на популярни брандове смартфони в процеса на тяхната употреба.

Експертите са изследвали 130 050 случая на следпродажбена поддръжка на клиенти на голямата европейска верига за електроника Darty. Анализирайки данните, Harris Interactive изготвя списък с брандове, които най-рядко биват ремонтирани в гаранционния срок, който средно е две години.

Първите две места в рейтинга заемат смартфоните на Huawei и нейния бранд Honor, като дори Honor изпреварва Huawei и е лидер по надеждност. На трето място е Apple, като докладът подчертава напредъка на компанията от Купертино по показателя надеждност.

Honor, Huawei и Apple оглавяват рейтинга за надеждност на смартфоните (източник: Harris Interactive)

Смартфоните Honor, Huawei и Apple имат най-малки проценти на откази и повреди в гаранционния срок. Това дава основание въпросните устройства да се считат и за най-надеждни. Докладът излъчва само първите три бранда с най-добри показатели за надеждност.

Става ясно също, че средната продължителност на притежаване на даден смартфон от потребителя вече е три години, което е по-дълъг период, отколкото преди. Докладът подчертава важността на надеждността и трайността на смартфоните. Потребителите вече не преследват фанатично следващия голям смартфон, а изглежда са доволни от настоящите си телефони.

Източник: technews.bg