Тези устройства се повреждат най-рядко в първите две годиниСмарфоните Honor

...
Тези устройства се повреждат най-рядко в първите две годиниСмарфоните Honor
Коментари Харесай

Проучване: Huawei и Apple са най-надеждните смартфони

Тези устройства се повреждат най-рядко в първите две години

Смарфоните Honor (бранд на Huawei) се нуждае най-рядко от поправки през първите две години (снимка: Huawei)

Въпреки че доста консуматори сменят постоянно смарт телефоните си – даже да са изцяло здрави, въпросът с надеждността на мобилните устройства е постоянно настоящ, което важи и за всеки различен артикул. Доклад на компанията Harris Interactive хвърля светлина върху надеждността на известни марки смарт телефони в процеса на тяхната приложимост.

Експертите са изследвали 130 050 случая на следпродажбена поддръжка на клиенти на огромната европейска верига за електроника Darty. Анализирайки данните, Harris Interactive изготвя лист с марки, които най-рядко биват ремонтирани в гаранционния период, който приблизително е две години.

Първите две места в рейтинга заемат смарт телефоните на Huawei и нейния бранд Honor, като даже Honor изпреварва Huawei и е водач по надеждност. На трето място е Apple, като отчетът акцентира напредъка на компанията от Купертино по индикатора надеждност.

Honor, Huawei и Apple оглавяват рейтинга за надеждност на смарт телефоните (източник: Harris Interactive)

Смартфоните Honor, Huawei и Apple имат най-малки проценти на отводи и повреди в гаранционния период. Това дава съображение въпросните устройства да се смятат и за най-надеждни. Докладът излъчва единствено първите три марката с най-хубави индикатори за надеждност.

Става ясно също, че междинната дълготрайност на владение на даден смарт телефон от потребителя към този момент е три години, което е по-дълъг интервал, в сравнение с преди. Докладът акцентира значимостта на надеждността и трайността на смарт телефоните. Потребителите към този момент не преследват фанатично идващия огромен смарт телефон, а наподобява са удовлетворени от актуалните си телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР