Тези трикове могат да бъдат приложени във всякакви ситуации. Пробвайте,

...
Тези трикове могат да бъдат приложени във всякакви ситуации. Пробвайте,
Коментари Харесай

23 психологически трика, които ще ви дадат преимущество в живота

Тези трикове могат да бъдат приложени във всевъзможни обстановки. Пробвайте, ще се изненадате от успеваемостта им.

Когато се запознавате за първи път с някого, обърнете внимание на цвета на очите му. Усмихнете му се. Това може да е взор, който е лишил не повече от секунда-две, само че на индивида насреща сигурно ще му направи усещане.

Обръщайте внимание на краката на хората. Когато приближите двама обсъждащи души и те са обърнали само гръдния си панер към вас (но не и краката си), това значи, че те не желаят да се присъедините към разговора. Същото важи и в случаите, в които разговаряте с сътрудник. Мислите си, че ви обръща внимание – гръдният му панер е извърнат към вас, само че краката – не. Това значи, че той желае диалогът да завърши.

Хората са по-склонни да изпълнят вашата молба, в случай че първо ги накарате да създадат нещо по-простичко. Т.нар. последователно ангажиране кара хората да си мислят, че ги харесвате.

Има и различен вид да накарате някого да извърши ваша молба – първо го накарайте да свърши нещо безразсъдно. Естествено – ще откаже. След това обаче ще бъде доста по-склонен да направи това, което фактически сте желали от него / нея. 

Ако помолите някого за дребна услуга, когнитивният дисонанс ще го накара да има вяра, че той ви е направил тази услуга и надлежно – би трябвало да ви харесва.

Ако зададете въпрос на някого и получите непълен отговор, изчакайте. Ако мълчите и поддържате контакта с очи, той нормално ще продължи да приказва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР