Тези свои прозрения сподели в ефира на bTV Стефан Янев

...
Тези свои прозрения сподели в ефира на bTV Стефан Янев
Коментари Харесай

Война ли? Специална военна операция провеждала Русия в Украйна до мобилизацията, смята Янев

Тези свои прозрения показа в ефира на bTV Стефан Янев от " Български напредък ". 

Междувременно уточни, че не разбирал за какво го питат дали партията му била с " евроатлантически полезности ", тъй като България към този момент била избрала своя път като член на НАТО и Европейски Съюз. 

Месеци наред продължаваха сраженията в Украйна, откакто Руската федерация нахлу в страната на 24 февруари, преди Владимир Путин да разгласи по този начин наречената " частична готовност " - набор на 300 хиляди военни, които да бъдат изпратени на фронта. Още при започване на нашествието Кремъл настойчиво наричаше войната " специфична военна интервенция ". 

По това време боен министър бе точно Стефан Янев, който загуби поста си поради отхвърли да назова войната война и повтори тезата на Кремъл, че става въпрос за " специфична военна интервенция ".

Оказва се, че съгласно Янев механически месеци наред не се е водила война в Украйна. Казано другояче - шест месеца траела специфичната военна интервенция на Русия, преди в края на септември Путин да разгласи частичната готовност (с която прочее имаше редица проблеми). 

Тоест клането в Буча, което стана мотив за задействане на интернационалните следствия и възможен арбитражен съд за военни закононарушения от страна на Москва, не е част от боен спор. 

Докладите за жестоки набези в Мариупол, починали цивилни, хиляди избягали от родината си, са резултат от " специфичната военна интервенция ". 

Какви 300 дни война? Война има едвам от 2-3 месеца... 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР