Тези статистически данни, които ни заливат от рано, като че

...
Тези статистически данни, които ни заливат от рано, като че
Коментари Харесай

Катя Сунгарска: Хората не прозират, че зад всяка цифра стои човешка съдба

Тези статистически данни, които ни заливат от рано, сякаш стартира да омаловажава заболяването и загубата на живот. Имам персонални опасения, че тази статистика ще си остане единствено статистика и хората стартират да не прозират, че зад всяка една цифра стои човешка орис.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " представителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска.

Тя описа, че всеки ден се извозват хора, които са с позитивни проби или хора, които имат подозрение, че са инфектирани. Увеличили са се и ПТП произшествията.

Какво се случва, когато получат позвъняване със подозрения за COVID-19?

" Когато става въпрос за Коронавирус където и да е в София, екипът се връща в централата, облича се в защитни дрехи и по-късно отива на адреса, взима пациента и го откарва в болничното заведение, оттова се връща отново в централата, обеззаразява се, както и колата за спешна помощ, което лишава към 45 минути до час. При нашия тежък кадрови недостиг това е голямо предизвикателство ", описа Сунгарска.

" Някои хора не ни дават точна информация, те споделят, че имат проблеми със сърцето, с кръвното, имат болки в гърдите, а като отиде екипът на място необезопасен, той се сблъсква със признаците на ковид - температура, настинка и т.н ", добави тя. И прикани хората да бъдат оптимално прецизни, с цел да могат да пазят екипите и те да не стават заразоносители.

В Спешната помощ в София работят 13, 15 до 18 екипа. " За подобен размер град минимумът на минимумите е 80 екипа ", посочи Сунгарска.

Говорителят на Спешна помощ описа и за своя сътрудник, умрял в битката със болестта. " Няколко дни лежи у дома, по-късно го транспортират с кола за спешна помощ до болничното заведение, там също е към седмица, в сряда са го интубирали и в петък сутринта той си отиде. Вчера излезе следващата подигравка с умрял по време на осъществяване на служебния си дълг доктор. Това беше някакъв памфлет, написан от името на неговото семейство, че той е умрял от рак и че това е било предстоящо. Категорично желая да заявя, че това е най-гнусната вест, която може да се направи ".

Тя изясни, че сходни неща са излезли и когато доктор Нели Пандова е умряла. " Не мога да си обясня за какво е този отпор. Колегите ми са потресени и коментарът, който се постанова от през вчерашния ден измежду тях, е че всичко се заплаща на този свят и имат вяра във възмездието ", добави Сунгарска.

Около седмица преди да развие симптоматиката, умрелият 49-годишен доктор от столичната незабавна помощ е возил пациент в доста тежко положение и се е наложило да извърши цялостен размер реанимационни дейности, само че той не е правил обдишване уста в уста ", съобщи представителят на Спешната помощ.

И добави: " Това беше едно момче, което в този момент на 26-и щеше да навърши 50 години, празник, планираше по какъв начин да го чества. За страдание не можа да ги навърши. Тренираше, поддържаше се, ходеше на фитнес, беше високо, мощно момче. Всички сме потресени от неговата загуба ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР