„Тези процеси, които протичат в България – използването на изпълнителната

...
„Тези процеси, които протичат в България – използването на изпълнителната
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ще се изправя срещу лобитата в Европа така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас

„ Тези процеси, които протичат в България – потреблението на изпълнителната власт от най-големите компании, от картелите, с цел да ударят и унищожават дребните търговци и предприемачи, го има и в Европа. Свръхрегулацията и лобизма са проблеми, които като че ли никой не хваща. А това би трябвало да се промени”, съобщи лидерът на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа )” – Валери Симеонов в предаването „ Още от деня” на Българска национална телевизия довечера.

По думите му в Брюксел има над 4000 лобистки офиса. Срещу 751 евродепутати. „ Разбирате ли каква е пропорцията и какъв е големият риск за Европа?”, реагира Валери Симеонов. На въпрос на водещата какво би направил в тази обстановка той отговори: „ Ще се изправя против лобитата по този начин, както се изправих против хазартния бизнес у нас”. Валери Симеонов напомни, че е внесъл промени в Закона за хазарта, този закон е бил координиран в Европейската комисия, върнат е нотифициран и в този момент следва да се гледа в българското Народно заседание. „ Постигнах единодушие от ГЕРБ и Българска социалистическа партия – от Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, че ще поддържат този закон. Сега ще ги видя като влезе в зала”, сподели още водачът на НФСБ.

Валери Симеонов беше безапелационен, че битката за ползите на българския бизнес, стопанска система и страна би трябвало да се води на всички терени – и в Европейския парламент, и у нас. „ Аз и моите сътрудници от НФСБ сме хора на действието – каквото вършим тук, ще го вършим и в Брюксел”, акцентира той и напомни по какъв начин само депутатите на НФСБ са се противопоставили на драконовския закон за ликвидирането на дребните търговци на горива и бензиностанции, диктуван от огромните вериги.

„ Нека хората да видят кой какво е приключил и тогава да отидат да гласоподават. А не да гледат кой какво обещава”, съобщи Валери Симеонов.
Коалицията „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на изборите за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР