Тези правила целят да се предотврати възможността за видоизменяне на

...
Тези правила целят да се предотврати възможността за видоизменяне на
Коментари Харесай

ЕК открива наказателни процедури срещу България заради контрола над оръжията и ЕЗР

Тези правила целят да се предотврати опцията за видоизменяне на предупредителни и сигнални оръжия, предопределени да изстрелват единствено халосни муниции или дразнещи субстанции, в смъртоносни огнестрелни оръжия, написа в известието. Държавите от Европейски Съюз реализираха единодушие за техническите условия за предупредителните и сигналните оръжия, в това число процедурата за инспекция на сходството и нуждата от продан на данни. Страните трябваше да вкарат в националното законодателство разпоредбите до 17 януари 2020 година, а през май същата година Европейска комисия изпрати публично уведомително писмо на всяка от посочените страни.

Държавите разполагат с два месеца, с цел да оповестят на комисията какви ограничения са подхванали. В противоположен случай Европейска комисия може да отнесе въпроса до Съда на Европейски Съюз.

С друго решение от през днешния ден Европейска комисия изпраща стимулирано мнение на България, Люксембург и Швеция с искане да оповестят по какъв начин са въвели разпоредбите на Европейски Съюз за маркировката на огнестрелните оръжия и техните съществени елементи. С тези правила огнестрелните оръжия на пазара би трябвало да имат ясно, непрекъснато и неповторимо означение, което улеснява следенето на огнестрелните оръжия в Европейски Съюз и оказва помощ да се предотврати разпространяването им на черния пазар.

Европейска комисия е взела и решението да изпрати уведомително писмо на България и Словения, защото са въвели погрешно европейско решение за европейската заповед за арест (ЕЗР).

ЕЗР е опростена трансгранична правосъдна процедура за задържане и предаване за наказателно гонене на търсен жител или за осъществяване на наказване с отнемане от независимост или на мярка, изискваща задържане, въз основа на правилото на взаимното признание, разяснява комисията.

От 1 януари 2004 година ЕЗР размени дългите процедури за екстрадиция, които съществуваха сред страните в Европейски Съюз.

Европейска комисия прецизира, че чака отговор от София и Любляна до два месеца, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР