Тези политици, които не се занимават с енергетика, може да

...
Тези политици, които не се занимават с енергетика, може да
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Управляващите не разбират от енергетика


Тези политици, които не се занимават с енергетика, може да си разрешат да приказват, че България ще се оправи без съветска газ. Самата Европейска комисия ясно съобщи, че до 2030 година няма по какъв начин да се спрат доставките на енергийни източници от Русия. Изказването на Асен Василев е недалновидно и направено без да са направени нужните дълготрайни разбори. Аз атова си разрешавам да кажа, че той не би трябвало да се занимава с енергетиката.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се във връзка изявлението на вицепремиера Асен Василев, че в актуалната обстановка на война в Украйна България не би трябвало да води договаряния с " Газпром ". 

" Държавата би трябвало ясно да пресметна какъв брой газ ни би трябвало за бизнеса и за небитовите консуматори. По груби калкулации това са към 3 милиарда кубични метра. Откъде ще ги вземем, в случай че откажем да предоговаряме доставките с " Газпром "? Не може вицепремиер да се буди сутринта и да изяснява, че няма да предоговаряме. Не може да се приказва по този начин пред обществото. Това са търговски секрети и сделки, които не се сподлеят ", безапелационен бе той. 

" Асен Василев не споделя от кое място ще вземем друга газ. Изказва единствено някакви догадки. Управляващите не са отговорни за цените на силата и енергийната рецесия, само че още с налагането на мораториума демонстрираха, че ръководството на страната не се води съществено. Те не схващат от енергетика. Европа е подвластна на към 40% от съветския газ, ние сме на към 30%. Да сте чули някой от Европа да излиза и да споделя, че няма да получава повече съветски газ? ", попита Аталай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР