Тези навици могат да се определят като истинските маркери на

...
Тези навици могат да се определят като истинските маркери на
Коментари Харесай

7 навика на бедните хора

 пачка пари

Тези привички могат да се дефинират като същинските маркери на бедността. Те изкарват от релси човек, който желае да показва своя триумф и заможност. Нямам проблем с парите! – нормално крещи той с държанието си. А виждаме нещо напълно друго…

Стремежът всичко да се прави „ не по-лошо от другите хора “

Кредит за сватбата, която младото семейство ще изплаща с годино. Покупката на нов айфон и в същото време хранене с юфка. Желанието да се купи скъпо палто в случай, че апартаментът от 20 години не е виждал ремонт – всичко това се изяснява с желанието „ да не бъдем по-зле от другите “.

Именно мнението на близките, а не личният комфорт или улеснение тласкат хората към разточителни и ненужни разходи. Но би трябвало ли поради утвърждението на вуйна Тотка от Иваново да се стига до последващите ограничения? Бедните хора нямат подозрение в това. Повече от всичко на света те се опасяват, че ще ги сметнат за небогати.

Демонстративното ползване

Поради същата причина, когато вземат пари, хората от ниската класа се стараят да ги изхарчат с обсег. Черен хайвер, скъпо шампанско, милион алъйх роз… Това демонстративно държание не е нищо повече като отплата за бедното детство.

Неумението да се „ живее в рамки “, разточителността

Има доста истории за някогашни „ всемирски лъвици “. Взети небогати от мъжете си олигарси, те бързо привикват към охолния метод на живот с диамани и кожени палта. Но след развода стремглаво се връщат към нищетата, пръскайки за няколко години получените от мъжа средства и дарове напразно.

Човек, който по-голямата част от живота си прекарва в беднотия, на практика в никакъв случай не съумява да живее „ съгласно чергата си “. Или залага на супер непотребна спестовност, или се хвърля в безразсъдна претрупаност.

Преклонението пред  скъпите марки облекла, часовници, козметика

Най-верният симптом за оскъдно детство се явява поклонението пред марките и марките, достигащи до парадокса. Ясно е, че е прелестно да се носят качествени обувки, кожени чанти и естествена кожа. Но да се зацикля върху това е смешно.

Освен марката има още хубост, приятни мемоари, свързани с тази вещ… Състоятелничт човек не се опасява да се озове на улицата в евтина дреха или да върви най-вече в еднакъв костюм/ Ориентирането единствено към марките е пътеводна звезда за комплексираните.

Изборът на очебийно първокласни движимости от серии за богати

Позлатен айфон с герб, скъпа запалка, златен пръстен за всеки пръст… Всичко това има за цел да остави трайно усещане у близките. Уви, в актуалния свят такива движимости се ценят по-често от източните принцове. Останалите избират минимализъм и приложимост.

Презрението към „ несретниците “ и „ мизерниците “

Но най-важното, което издава някогашния дрипльо е демонстративният блян да се разграничи ясно от „ мизерниците “ и „ бедняците “. Презрението, използването на обидни думи е очевиден индикатор, че с изключение на пари, появили се неотдавна, няма какво да се показва друго…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР