Тези мои 10 въпроса са мое лично становище. Както написах

...
Тези мои 10 въпроса са мое лично становище. Както написах
Коментари Харесай

Не сме страхливи мишки - писмо от художника Аркадиуш Жабовски към Щаба за борба с коронавируса

Тези мои 10 въпроса са мое персонално мнение. Както написах първоначално българските създатели нормално са послушни и ги съпоставят с мишоци. Целта ми не е да укорявам управляващите а с цел да покажа, че в Бг има и мислещи създатели, макар че не допускани до галерии и медии в мейнстрийма. Но има почтени медии, които понякога дават естрада и на нас и по тази причина благодаря им.
Понеже медиите в Бг нон-стоп се оплакват от създателите, че са мишки страхливи и не подлагат на критика, дори с градивна рецензия, взех решение да го направя. Може би тъй като тече в вените ми и полска кръв, а поляците сме борещ се за истина народ. Мисля моето писмо да го направя с въпроси, с цел да накарам хората да се замислят.

1. МАСКИТЕ

Искате господа да въведете наложително прилагане на маските. Дотук добре. Но, за какво? СЗО е обяснила, че маските повече вредят. Независими лекари споделят, че маските събират болестотворни бактерии, които непосредствено отиват в дихателния тракт и хората се разболяват. Министър Ананиев ще внесе 2 милиона маски - от Китай!!!!! Страна от която е плъзнала болестта!! Забранено е внасянето на артикули от Китай, само че маски - не! Да не би да са създадени от извънземни? Кой ще ни подсигурява, че поставяйки тези маски, няма да пламне зараза със страшна мощ? Според учените вируса на кораба под карантина е бил жив след 17 дни!!! Маските ще пътуват по-малко време.

2. БИЗНЕСЪТ

Разбираемо е, че сте затворили кафенета, заведения за хранене, всеобщи събирания, туризма, хотелите. Никой няма да ви упрекне. Но вие унищожавате със своите заповеди българският същински бизнес. Това е земеделието. Сега е сезона на засяването на нивите. Ако това състояние продължи, по какъв начин ще обясните на хората глада, който ги чака идващата зима? Замислихте ли се? Или нямате мислещи хора в щаба? Вместо да насърчите българите, които прецизно съблюдават разпоредбите да сеят в този момент в градинките, нивите, с цел да не гладува народа зимата, вие ги плашите. Даже по селата, където е най-малка вероятността от болест, хората не смеят да излизат от у дома и да обработват нивите си. Нищо не е направено да има сезонни служащи. Очаква ни сюжет, който в този момент е в Сицилия.

3. ПРОТЕСТИТЕ

Вие, господа, сте най-щастливите ръководещи на земята. Протести в Бг няма. Всички са режисирани. Имате комфорт да вършиме каквото си желаете. Вчера няколко десетки хиляди полски предприемачи стачкуваха в центъра на Варшава против унищожаването на бизнеса им. Тука мълчат. Големите ще се оправят, само че дребните ще изчезнат. Предлагате заеми. Това е смешка, нали? Значи вие затворихте бизнесите, а след това ги заробвате с заеми? Това ли е избавление на бизнеса съгласно вас?

4. ЩАБЪТ, ЩАБОВЕТЕ

Имаме рецесия с вирус, казвате.. И тук са нужни съществени вирусолози. И да са на друго мнение а не послушни реализатори. Тяхната дума да е последна а не на определени хора! Какво споделят вирусолозите? Че е грип, а не черна чума. Добавихте и други щабове. Защо? Да взимат пари? Има страни, които се оправиха отлично с този вирус без да затварят цялата си държава(Тайван), обричайки хората на апетит. Защо не взимате от тях образец, а от неприятните примери- Италия и Испания. Защо щабовете не одобряват друго мнение, а форсират своето или нечие извън? Всички тези забрани потвърждават, че не знаете какво да вършиме. Примерът е в фамилията. Когато родителите не знаят по какъв начин да възпитат детето си споделят: Не пипай, не върви, не викай! Същото е при вас. Със забрани. Българите доста прецизно съблюдават възбраните. Глобите са операция на публичното мнение. Завчера се наложи да мина 2 пъти Главната в Пловдив. Всички бяха с маски, отдалечени повече от 2 метра един от различен и спокойни. Къде ще намерите подобен дисциплиниран народ и за какво го мачкате. Вие не знаете, какво е за елементарен човек 5.000 лв. санкция. За вас е една нощ в компания, само че за българина цяла година живот на фамилията му. ова е безочливост от ваша страна. Защото българите доста прецизно съблюдават всичко и го виждам с очите си всеки ден.

5.РАЗХОДКИ НАВЪН

Защо забранявате на хората да вървят в паркове, зелени площи или околоблоковите пространства по едно и също време позволявайки да вървят на работа, където във фабриките се тъпчат един различен на работните места,през почивките или другаде. Каква е задачата ви? Децата да се разболяват лишени от чист въздух и слънце у дома? Аз към този момент съм остарял и помня от детските си години. Слънцето и чистият въздух убива вирусите.Витамин D (слънчевата вълна) лекува грипа. И тъкмо в този момент априлското слънце е най-лековито. Така е основано от Бог. Значи вируса не разболява служащи а избираемо хора в парковете на чист въздух? Какъв е казусът да се направи график за родители с деца да посещават зелени площи, с цел да са здрави децата и да не заловен вируса? Полицаите, вместо да глобяват бедните българи, може да пазят дали няма струпване в парковете. Вярвайте ми, няма и да има. Както споделих, българите ви слушат и съблюдават разпоредбите. Ако някой ви лъже, значи го прави преднамерено,за да основава ужас в народа.

6. ЦЪРКВАТА

Има вярващи хора. Аз съм един от тях. Ако бяхте чели малко исторически книги, щяхте да знаете, че всяка пандемия е серпантина след общонародни молебствия към Господ и Богородица. Вероятно не сте вярващи,но това е реалност исторически. Камбанен звън. Всяка вечер в Пловдив бият камбаните на църквите по разпореждане на Дядо Николай. Това е най-мъдрото нещо,което е направил този Митрополит. Преди години четох, че звън на камбаните унищожава вируси и по този начин са изчезнали доста пандемии в Средновековието. Съзнателно или не Митрополит Николай прави доста положително дело. Защо не звънят камбаните в цяла България? В Пловдив никой не е умрял от вируса. Църквата лекува. Тамяна убива вируси. Ако службите са на открито? Всеки би трябвало да има право да избира. Затварянето на църквите(ако се случи) ще лиши хората от вяра. Това ли е задачата на занятието?

7. БЕДНИТЕ

Има доста небогати хора, без работа, без тяхна виновност. Какво направихте за тях с изключение на приказките ви от синия екран? Тези хора се нуждаят от самун, в този момент и тук, а не от заеми. Всеки посмял да оказва помощ на небогати е унищожаван. Мислите да помагате на компании,но забравихте гладуващите? Умните знаем, за какво подкрепяте компаниите а не народа. Фирмите могат елементарно да се оправят с рецесията. Знам, по какъв начин да се действа и какви закони да се вкарат. Много е елементарно България за 2 години да е на равнище Германия,н о вие не го желаете. И тази рецесия ще го покаже на хората. България е дребна страна и с държавно управление, което е доброжелателно, за 2 години ще разцъфти. Полша е 37 милиона и от 2015-2017 за 2 години се е възкачила на 25 място от най-богатите страни. Но се желае предпочитание и хъс.

8. ВИРУСЪТ

Различни са отзиви за съществуването му. Със сигурност е по-слаб от другите грипове. Всеки от нас го има и тестванията са мятане пари напразно съгласно непознати вирусолози. А в случай че се окаже, че тази рецесия е машинация, по какъв начин ще обясните на българите прекъсването на страната, ограниченията и обедняването им? Тайван, Беларус,Южна Корея, Швеция се оправиха без заключване на хората в домовете им. И завоюваха. Имат опит. Дали те знаят нещо неловко? Само запитвам. Дали тази карантина и изключително състояние не цели друго? Само запитвам. На кой служи тази суматоха? Пандемия при вирус,който не убива и не е гибелен, както бяха предходните? Нещо не се връзва.
Италианците признаха обществено, че единствено 12% от умрелите всред болните са били от вируса, а друго всичко е фалшифицирано. Защо в медиите няма изявленията и фотоси от лечебни заведения и заболели, а единствено сплашващи народа лекари? Питам, тъй като съществени вирусолози с огромен опит и те се съмняват. Хората би трябвало да получат същинска информация, а освен закани и забрани с санкции до небесата. Или и това е бизнес? В България действително никой не е починал от ковид, само че поради него е спряла страната и с тази си постъпка се хвалите още. Мисля си, че българинът отхвърля да умира и това е притеснително. Имайте поради, че пандемията се е разгоряла в страни, където всеобщо се имунизираха хората срещу грип наесен.

9. БЪДЕЩЕТО

Идва огромна рецесия. Хиляди увилнени, безработни. Празна хазна. Никакви нови вложения. Фирми ще се закриват, тези които носят приходи на страната. Вече 20 години България затъва всяка година. Хората обедняват от ден на ден. И ще обедняват. Ще се връщат тези, които наливаха милиарди, пращайки на родственици. Какво ще извършите? Западните анализатори са ужасени от това, което идва. Имате ли някаква концепция какво да вършиме? Как ще възродите стопанската система? Засега генералът,който е приветлив, успокоява с вицове от екрана. Н идва безработица, за някои апетит. Не е ли по-добре да попитате южнокорейците и тайванците по какъв начин се оправиха, неспирайки стопанските системи си? Или не ви пука за бъдещето на нацията,защото сте предпазени?

10. БОГ И ИСТОРИЯ

По какъвто път тръгнете, по този начин ще ви съди Бог и историята. В Бог евентуално не вярвате, само че в историята ще останете като тези, които не слушат препоръки от разнообразни извори и към този момент унищожили страната. Има действителна опция тази рецесия да премине леко и дори България по-късно да стане богата. Но към този момент сте обкръжени от хора незаинтересовани от това, както чувствам. Фалшиво сте загрижени за хорското здраве, по едно и също време отхвърляйки същинските благоприятни условия за справяне с рецесията. А в случай че знаете, че този вирус е биологично оръжие, да вземем за пример, длъжни сте да кажете на хората с цел да са наясно. Затова се избират управляващите а не с цел да замазват нещата.

Аркадиуш Жабовски
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР