Тези местни избори са първите от 10-ина години, които няма

...
Тези местни избори са първите от 10-ина години, които няма
Коментари Харесай

Експерти посочиха с какво днешните местни избори се отличават от всички предишни

Тези локални избори са първите от 10-ина години, които няма да са съчетани с различен избор. За София чакам над 55% изборна интензивност, разяснява пред Нова телевизия социологът Атанас Стефанов от „ Тренд”.

„ Твърдите ядра на главните партии в огромните градове наподобяват много мобилизирани. При равни дялове ключът отива при перифериите”, уточни той.

"Гласуването е прагматично. В него не се съдържа стратегическият залог. Избирателят се допира от посланията, които са артикулирани през последния месец.

Колегата му от „ Галъп” Светлин Тачев чака малко по-висока изборна интензивност. „ Изборите дават обещание да са забавни. Местните избори са по-близки до хората, ползата да гласоподават е по-голям.

Винаги могат да се чакат разнообразни изненади и забавни обстановки. Тук хората избират по-скоро персона, търсят кое е най-хубавото за тях”, уточни той.

По думите му, самата акция ще повлияе на избора на хората. Българите избират за кого да гласоподават в последната седмица.
Тачев прикани хората да излязат и да упражнят правото си на глас. „ Едно наше последно проучване сподели, че 600 000 души, т.е. 11% биха продали гласа си ".

„ Делът на купения избор е осезателен в по-малките обитаеми места”, напомни Атанас Стефанов от „ Тренд”.

„ На тези избори залогът е за локалните общности. Самите жители преглеждат като по какъв начин да бъде променено тяхното обитаемо място. Няма народен
залог, който да следват ", сподели още Тачев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР