Тези места допринасяли за два пъти по-голям въглероден отпечатъкБизнес класата

Тези места допринасяли за два пъти по-голям въглероден отпечатъкБизнес класата ...

Wizz Air иска забрана на бизнес класата при кратки полети.


Тези места допринасяли за два пъти по-голям въглероден отпечатък

Бизнес класата трябва да бъде забранена за всички кратки полети, настоява Wizz Air
(снимка: CCO Public Domain)

Нискотарифният превозвач Wizz Air призовава авиокомпаниите да спрат да изпълняват полети с празни места в бизнес класа при полети до 5 часа. Бизнес класата трябва да бъде забранена за всички кратки полети, настояват от компанията.

Местата за пътници в бизнес класа допринасят за два пъти по-голям въглероден отпечатък спрямо тези за пътници в икономична класа, и индустрията е отговорна, че продължава да следва този неефективен и архаичен модел. Промяната е силно необходима, казват от Wizz Air.
още по темата
Ерата на старомодните пътувания е към края си и същото важи за бизнес класата. Авиокомпаниите да се ангажират с пълна забрана на полети с празни места в бизнес клас за полети при къси дистанции до 5 часа, предлагат от Wizz Air.

Компанията твърди, че в момента оперира с най-ниски емисии на CО2 на пътник сред всички конкуренти, равняващи се на 56,8 г/пътник/км към октомври 2019 г. Ултра нискотарифният бизнес модел разчита на висок коефициент на натоварване (планирани 95% за първата половина на 2020 г.) и плътно разпределение на местата, за да се гарантира устойчивото летене и възможно най-ниски емисии на CО2 на пътник.

„Браншът като цяло трябва да бъде по-решителен в действията си и да забрани бизнес класата при кратки полети. В същото време призоваваме всички пътници да правят добре информиран избор, когато резервират полет. Ерата на старомодните пътувания е към края си и същото важи за бизнес класата”, заяви Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air.

Източник: technews.bg