Тези медийни изяви на определени лица целят да направят определени

...
Тези медийни изяви на определени лица целят да направят определени
Коментари Харесай

Министър Петкова определи като ”внушения” твърденията за ново одобрение на АЕЦ ”Белене” от ЕС

”Тези медийни изяви на избрани лица целят да създадат избрани внушения, които меко казано са погрешни ”. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова в коментар за изказванията на юрист и специалисти, че ще би трябвало ново утвърждения на АЕЦ ”Белене ” от Европейския съюз.
" Съгласно Договора за Евратом всяка една страна членка на Европейския съюз, която има намерение да построи план в региона на нуклеарната сила или има намерение да промени подобен план, е длъжна да уведоми Европейската комисия за това, което има намерение да прави. Такова съобщение според член 42 от Договора за Евратом страната членка би трябвало да направи не по-късно от 3 месеца, преди да стартират първите контракти с снабдители или в случай че страната членка построява със личен запас подобен план, тя би трябвало да го направи не по-късно от 3 месеца, преди да е почнала същинската работа. В сегашния миг не попадаме в нито една от тези хипотези ", изясни министър Петкова.

За рестарта на АЕЦ " Белене " ще бъде належащо ново утвърждение от Европейския съюз, макар изказванията на държавното управление, че това няма да се наложи. Това твърди юрист Албена Белянова. Тя е изпратила въпроси за плана към Европейски Съюз, откакто е забелязала противоречие в провеждането на процедурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР