Тези медии денонощно се захранват от невъзможността хората да се

...
Тези медии денонощно се захранват от невъзможността хората да се
Коментари Харесай

Плевнелиев: Човешкото достойнство у нас е евтино, затова има медии като ПИК

" Тези медии непрекъснато се зареждат от невъзможността хората да се пазят ", по този начин Плевнелиев разяснява порнографската офанзива против приятелката на кандидат-кметът от " Демократична България " Борислав Игнатов от Агенция ПИК.
" Много е тъпо когато няма никакъв морал и схващане за устоите, върху които едно общество стои ", сподели още той и посочи, че не е виждал фотосите, тъй като не се интересува от организацията.
Плевнелиев изрази притенение, че в българското общество към този момент липват чисто човешки и професионални морални устои. Той напомни за митингите и контрапротестите, както и за офанзивите против него и фамилията му, до момента в който беше настоящ президент.
" Осъдихме не една или две български медии, така наречен жълти медии, за голямо количесто неистини, които те изписаха по наш адрес, с цел да установим, че сякаш и това няма никакво значение за тях. Защото те печелят пари от името на арогантността и лъжата “, изясни Плевнелиев.
" Много е тъпо ", че има политически сили, от ръководещите, които популяризират в Агенция „ ПИК “, тъй като е време да се постави " една разграничителна линия и да се каже, че има разлика сред положителното и неприятното " от един политик, един министър председател или един президент на България да вземем за пример, разяснява още той.
" Те имат и своята просветителна роля, не просто да водят следващата борба. Те би трябвало да могат да кажат на народа, на медиите и на обществото кое е положително и кое неприятно. И да застанат зад него изрично. "
" Има решение на този въпрос, което за жалост към този момент 20 години не се случва. Когато една медия стигне толкоз ниско, с толкоз безобразни и денонощни неистини, превърната в пропагандна машина за нечисти ползи, всеки който е бил плод на нейните офанзиви би могъл да я осъди и да се отбрани в едно демократично общество “, продължи Плевнелиев.
Той и брачната половинка му тогава обаче открили, че макар елементарно извоюваните каузи в съда, резултат няма.
" Обезщетенията са толкоз никакви, че те по никакъв метод към този момент не основават спирачка за тези пропагандни медии – машини да правят своите безобразия. "
Той предложи обикновено и бързо решение на казуса, коетообаче зависи от българските парламентаристи и тяхното предпочитание.
" Достойнството на един човек в Германия или в Италия или в Съединени американски щати коства сред 300 и 500 хиляди евро. Човешкият живот в една Германия е оценен на 3 милиона еверо. В България ние оценяваме човешкия живот на 30 хиляди лв.. За толкоз са застраховани депутатите. От там човешкото достолепие... Съдът споделя, щом човешкият живот коства толкоз, значи достойнстово коства 5 хиляди лв. или 3 хиляди лв.. ", разгласи Плевнелиев.
Плевнелиев обаче не отговори на въпроса дали това значи, че тези медии имат политическа защита, с цел да прподължат да съществуват. Според него е противоположното и трансферира отговорността върху притежателите на медиите и техния морал.
“В България стана всеобща процедура да се вършат медии, с цел да може да се печели по-късно от една или друга форма на политически зависимости. Това е огромният пробелм в България. Как работят притежателите на медиите? Дали те следват този Кодекс, в който всички се заклеха преди много години, само че го позабравиха. Или просто от тук нататък всичко е въпрос единствено на зависимости, пари, публични поръчки, преразпределяне. Щом такава е играта, дано да я играем. Трябва да има морал! ”, приключи президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР