Тези мъже са богати, известни и талантливи. Те имат власт

...
Тези мъже са богати, известни и талантливи. Те имат власт
Коментари Харесай

Най-известните холивудски насилници

Тези мъже са богати, известни и надарени. Те имат власт и я упражняват. Около тях постоянно е имало доста красиви дами, които желаят да вършат кариера в киното. Старлетки, подготвени на всичко, за мечтаната роля. Или на съвсем всичко.

В XXI век обаче за дамите е все по-неприемливо да се приказва като за слабия пол и от ден на ден от тъмните секрети в меката на киното излизат нескрито.

Бил Козби

 Снимка 316929

Преди две години списание New York Magazine излиза със сензационна корица. На нея театралничат 35 възрастни дами, някои от които на 80 и от горната страна години, които през 60-те години на предишния век са били изнасилени от известния комедиант Бил Козби. Той е махленски от десетките дами, че ги е дрогирал без тяхно единодушие, след което се е възползвал от тях полово.

Повече от 40 дами до този миг са излезли и са споделили историите си, а доста от тях са признали, че има и други, които избират да останат в сянка. Самият Бил Козби твърди, че не е правил нищо неправилно.

Наскоро съдът в Пенсилвания реши да възобнови процеса по гражданско дело от 2004 година, заведено от Андреа Констанд, която тогава е била на 24 години. (останалите обвинявания са с изтекла давност). По това случай Козби може да получи 10 години затвор.

Съдебните каузи свързани с първичните обвинявания също не стопират. Една от хипотетичните жертви на комика Тамара Грийн, дружно с още шест дами, настояват, че юристите на 80-годишния артист са откраднали съществени документи по делото им. Очаква се развръзката по този случай да завърши през март следващата година.

От данните до момента е несъмнено, че Козби е дрогирал дамите, с които е бил. Той обаче изяснява, че е употребил модерния тогава медикамент " Куейлуд " по взаимно единодушие. До ден сегашен комикът отхвърля да е правел нещо без знанието или срещу волята на хипотетичните жертви.

 Снимка 316930

Харви Уейнстийн

Продуцентът има основна роля в най-новия скандал, който раздруса Холивуд. Уейнстийн е почитан продуцент, съосновател с брат си на две от най-големите кино компании през последните години. Името му стои зад редица известни филми. Сред оплакалите се са актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън, както и десетки незнайни дами. Фактите занапред ще излизат нескрито, само че Уейнстейн към този момент беше уволнен от личната си компания.

 Уволниха холивудски продуцент поради похищения над дами
Уволниха холивудски продуцент поради похищения над дами

Сред жертвите му е и актрисата Ашли Джъд

Възмущението си от Харви Уейнстийн изрекоха доста артисти. Мерил Стрийп също разкритикува холивудския продуцент за " непростимото " му държание, само че съобщи, че самата тя не е чувала преди този момент той да тормози дами. Носителката на три награди " Оскар " се е снимала в няколко кино лентата, продуцирани от Уейнстийн, като преди време го назова " Бог ". В изказването си за " Хъфингтън пост " Стрийп споделя, че до момента не е знаела за издевателствата му и съобщи, че с нея постоянно се е държал с почитание.

 Снимка 316931

Роман Полански

В края на месец септември поредна актриса - този път германка повдигна обвиняване против режисьора Роман Полански. Съдът в Швейцария би трябвало да дефинира дали упоменатите дейности в жалбата на Ренате Лангер са осъдими. Днес тя е на 61 години.

Според показанията й Полански я е изнасилил през 1972 година, когато тя посетила дома на режисьора в Гщад. Тогава тя е била на 15 години. Преди това той я е поканил да се снима в негов филм. Ренате Лангер е четвъртата жена, която упреква Роман Полански в полово принуждение. Всички случаи са от 70-те години на предишния век, когато дамите са били девойки. Полански също е употребявал опиати, с цел да упоява жертвите си.

Режисьорът през днешния ден е на 84 години. Той бяга от Съединени американски щати през 1977 година, когато американски съд го признава за отговорен в обезчестяване на 13-годишната Саманта Геймър. Днес Полански живее във Франция, тъй като страната няма съглашение за правна помощ със Съединени американски щати. Той продължава да твори и е чест посетител на най-престижните кинофестивали.

 Снимка 316933

Кейси Афлек

Когато по-рано през тази година Кейси Афлек получи " Оскар " за основна мъжка роля за " Манчестър до морето " в обществото се надигнаха възмутени гласове. Хората не са не запомнили тъмното леке от предишното на брата на Бен Афек и не се зарадваха на избора на Академията, която не за първи път дава най-престижната кино премия на принудител (Уди Алън, Марлон Брандо, Мел Гибсън).

През 2010 година две дами, работещи с Кейси по кино лентата " Все още съм тук ", упрекнаха артиста в полов тормоз по време на фотосите. Афлек отхвърли да е отговорен и в последна сметка историята завърши с извънсъдебно съглашение и много сериозна сума, която двете обвинителки получиха.

 Снимка 307486

Уди Алън

През 2014 година се завихри следващият скандал към режисьора Уди Алън. Осиновената му щерка Дилан Фароу още веднъж го упрекна, че й е протегнал ръка, когато била на едвам 7-годишна възраст. 30-годишната Дилан е осиновена от Уди Алън и актрисата Миа Фароу. Тя написа отворено писмо, в което съобщи, че Алън е блудствал с нея в дома им, като описа шокиращи детайлности.

Първо през 1992 година някогашната му брачна половинка Миа Фароу упрекна Алън в полово посягане над Дилан. Актрисата стартира правосъдна борба за настойничеството на децата им, откакто открива, че той има връзка с друга от осиновените й дъщери - Сун И Превин, тогава 20-годишна. Уди Алън въпреки всичко се дами за Сун през 1997 година, само че връзката им е почнала години по-рано.

Дилан Фароу не стопира да напомня драмата си. Тя упреква Холивуд, че си затваря очите пред насилниците и е продължава да награждава филмите им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР