Тези компании имат намерения да произвеждат оръжие на територията на

...
Тези компании имат намерения да произвеждат оръжие на територията на
Коментари Харесай

Зеленски с новина: 38 оръжейни компании обединени ще помагат на Украйна

Тези компании имат планове да създават оръжие на територията на Украйна и ще се употребяват от специфичен стопански режим. Ще има и защитителен фонд, който ще се попълня за сметка на дивидентите от отбранителните активи и облагата от продажбата на иззетите съветски активи, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Тази седмица стана известно, че Германия е разрешила на концерна Rheinmetall да сътвори взаимно дружество с Украйна, което да обслужва, ремонтира и създава бронетехника. За първи път в Киев дойде и делегация на френския министър на защитата, в която са представители на към 20 френски отбранителни компании, включително Thales, MBDA, Nexter and Arquus. Турската компания Baykar, произвеждаща дроновете Bayraktar TB2, ще влага $100 млн в три плана в Украйна. Заводът й за дронове ще бъде приключен след година и половина.

 

Украйна към този момент създава оръжия и снаряди по стандартите на НАТО. Зеленски заяви, че по време на неговата аудиенция в Съединени американски щати се е договорил с президнета Джо Байдън за взаимно произвеждане на оръжие в Украйна. " Това е в действителност учредяване на нова промишлена екосистема, която ще усили и Украйна, и Америка, и всички наши сътрудници ", сподели украинският президент.

 

Украйна основава първия в света флот от морски дронове, заяви украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР