Тези, които стоят зад убийството с химическо оръжие на цивилни

...
Тези, които стоят зад убийството с химическо оръжие на цивилни
Коментари Харесай

Ердоган: Виновните за химическата атака в Дума ще „платят висока цена“

Тези, които стоят зад убийството с химическо оръжие на цивилни поданици в сирийския размирен анклав Източна Гута, ще „ платят висока цена “, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

„ Проклинам тези, които направиха това кръвопролитие. Който и да го е направил, на причинителите ще бъде търсена сметка и сигурно ще заплатят висока цена “, сподели Ердоган пред депутати от своята партия в Народното събрание.

Турското външно министерство през уикенда излезе с изказване, в което се сподели, че има „ мощни съмнения “, че режимът на сирийския президент Башар Асад е виновен за офанзивата.

Ердоган обаче се въздържа непосредствено да упрекна Асад, единствено означи, че е провел телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, който е основният съдружник на Асад дружно с Иран. „ Говорих с Путин през вчерашния ден [понеделник], диалозите ще продължат и през днешния ден “, сподели турският президент.

В понеделник той изразил „ угриженост “ пред Путин по отношение на офанзивите в Източна Гута.

Междувременно Москва упрекна Вашингтон в отвод от изправяне пред действителността във връзка с хипотетичната химическа офанзива в град Дума. Москва твърди, че не съществуват доказателства, че това се е случило.

„ Виждате неконструктивната позиция, която някои страни, в това число и Съединени американски щати, са заели. Те авансово отхвърлят действителността “, съобщи пред кореспонденти Дмитрий Песков, представителят на Путин.

Той добави, че „ никой от тях не приказва за нуждата от независимо следствие “ и сподели, че това лимитира дипломатическите благоприятни условия за Русия, само че че Кремъл ще продължи „ дейна работа на дипломатическия фронт “.

Говорителят на Кремъл добави, че към този момент няма конкретизирана дата за препоръчаната идна среща сред Тръмп и Путин.

Руският дипломат в Организация на обединените нации предизвести в понеделник, че потреблението на военна мощ против Сирия ще има „ съществени последствия “.

От своя страна съветското министерство на защитата дефинира публикуваните фрагменти с жертви на офанзивата като „ още един фалшификат “, което е в унисон с съветската процедура бунтовниците да бъдат упреквани за осъществяване на офанзиви, с цел да не бъде дискредитиран режимът на сирийския президент. От съветското военно ведомство настояват, че техни експерти са посетили лечебни заведения в Дума, само че не са разкрили доказателства за химическа офанзива. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР