Тези, които си мислят, че Цветанов ще си тръгне просто

...
Тези, които си мислят, че Цветанов ще си тръгне просто
Коментари Харесай

Илиян Василев: Апаратаментът не бил за Цветанов, а за собственика на ”Артекс”

Тези, които си мислят, че Цветанов ще си тръгне просто по този начин от който и да е от постовете, които заема, доста се лъжат. Не инцидентно той се отдръпна и замълча, с цел да има време да провежда опозиция. Със сигурност ще завалят поддържа от локални организации на ГЕРБ.
Още по-сигурно е, че ще активизира и медии, тези на Пеевски са му в услуга, тъй като Корпулентният е в суматоха, че идващите разкрития ще са против него.

Борисов въобще не е толкоз мощен, колкото се изкарва, тъй като до момента в който той правеше огромни далавери с Доган и Пеевски, Цветанов плетеше мрежа от персонална преданост против постове и услуги. Спомнете си схемата Делян Добрев - цялата парламентарна група се подвигна да го поддържа против оставката му. И за какво - тъй като той е индивидът на Цветанов, който разпределя постове и въздействие в енергетиката. Последната скица на Цветанов с жилищата е сходна - той раздава жилищата, не Артекс, на тези които са му се врекли в персонална преданост. И просто е сметнал, че му се поставя най-хубавия апартамент. Този апартамент въобще не е бил очакван за него, екстрите и обособения асансьора са били за притежателя на Артекс, който е бил заставен да му го продаде. Схемата я знаете.

При това не са единствено жилища, има и други облаги - примерно да ви обзаведат по другите способи.

Но за разлика от Борисов, който взема за себе си и нищо не оставя за другите в ГЕРБ, Цветанов е помислил и за другите към себе си. За това има толкоз мощна поддръжка.

Да не мислите, че сходни схеми с жилища са единствено в София?

За сведение, това което видяхте с Артекс е оскъдна част от цялата корупционна скица,с " нормална " съгласно Цветанов корупция, през която се смазва неговата персонална власт.

Така че - рано е за вести за оставки и за уволнения от каквито и да е постове.

Изпълнителната комисия не може да освободи Цветанов, т.е. без негово единодушие няма по какъв начин да бъде освободен от пост в ГЕРБ.

Едно е несъмнено, на фона на гранд корупцията в България, Цветанов е просто лейтенант станал полковник, Но не и военачалник - в директен и метафоричен смисъл.

Въпрос е на време следствията да се концентрират и върху Борисов, въпреки че е той е доста по сложен, тъй като работи с Пеевски отвън страната в офшорни зони и с подставени лица. Но в случай че има предпочитание и запаси, всичко се реализира.

Илиян Василев, фейсбук

Заглавието е на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР