Тези, които са останали живи, имат своите спомени какво точно

...
Тези, които са останали живи, имат своите спомени какво точно
Коментари Харесай

Зоран Заев от Пирогов: В автобуса е имало гражданин от Сърбия и един с белгийски паспорт

Тези, които са останали живи, имат своите мемоари какво тъкмо се е случило. По разказите им тези, които са седяли на задните седалки в рейса, са успяли да се спасят. Близките на ранените към този момент са в " Пирогов " и бяха пуснати да ги видят. Ще бъдем доста признателни на българските управляващи да открият аргументите за случая и да ги споделят с Македония. Със сигурност жителите на България и Македония ще желаят да знаят какво се е случило. Знаем, че това е огромен пожар и заради него са починали хора, само че дали е избухнал в злополуката или преди нея, ще кажат специалистите. Голяма покруса, болката ни е голяма, съболезнования към фамилиите на починалите.

Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев, който дружно с външните министри на Северна Македония и България Буяр Османи и Светлан Стоев, както и здравният министър на Македония Венко Филипче посетиха ранените от тежкатата злополука на автомагистрала " Струма " край село Боснек, при която починаха 45 македонски жители, измежду които 12 деца.

По думите на Османи, всички потърпевши са нормализирани и ще останат до два дни в " Пирогов ", след което ще бъдат превозени в Скопие.

Страшна покруса се случи. За страдание с доста жертви. Благодаря на българските управляващи за бързата реакция, на премиера Янев, че осведоми премиера Заев. Искам да благодаря и на шефа на болница " Пирогов ". Това съобщи здравният министър на Северна Македония Венко Филипче. Има няколко члена на едно семейство измежду потърпевшите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на към 40-50 години, добави той.

Всички пасажери са жители на Северна Македония, само че са с друг етнически генезис. Има и един умрял от сръбския град Прешево, както и един с белгийско поданство, добави Заев.

По думите на македонския министър председател, към този момент е сбъднат контакт със притежателите на компанията. От " Пирогов " Зоран Заев се насочи към Министерски съвет, където ще беседва със служебния министър председател Стефан Янев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР