Тези, които са гласували за мен, може да са доволни,

...
Тези, които са гласували за мен, може да са доволни,
Коментари Харесай

Бургаският депутат Димитър Найденов спря злоупотреба за 130 млн.лева

Тези, които са дали своят вот за мен, може да са удовлетворени, тъй като опазих публичния интерес, сподели националният избраник 

Бургаският народен представител от ПП-ДБ спести на българския поданик 130 млн.лева , откакто още в първия месец на мандата си в 49-ото Народно заседание откри и спря една чудовищна спекулация на служебното държавно управление – за доставката на 18 броя акумулаторни локомотиви.

Още през май, до момента в който управляваше тогавашният министър на превоза Христо Алексиев, Найденов заяви, че от оповестената социална поръчка на това ведомство е отстранен български производител, който е поел ангажимент да поддържа техниката за 15 години и да ги достави против 21 млн.лева.

На пръв взор това звучи отлично, само че   вместо да избере нашия производител, служебното Министерството на транспорта обявява процедура и се отклонява съществено от вече контрактувания с Европейската комисия План за възобновяване и резистентност (ПВУ).  

Видът на локомотивите е изменен на машини, които да вършат маневри освен в депа, само че и във " влакообразуващи гари ". При това, в поръчката е посочено, извънредно странното условие за доставка на локомотивите за период не по-малък от 24 месеца. Такова условие за по-дълъг период рядко се случва, дори не се случва.

Идеята явно е да се закупи друг модел машини за 93 милиона лв. , от китайска компания основана в Германия, които като характерност не дават отговор на потребностите ни. И тъй като в България няма къде да се обезпечи наложителната им поддръжка за 15 години, каквото е условието, Министерството на превоза в оня миг изиска, да бъдат изхарчени от бюджета още 57 милиона лв. за построяването в Горна Оряховица на Център за поддръжка на тези китайски машини.

Така вместо да закупим локомотиви от български производител за 21 милиона, с които да модернизираме железницата ни, ние трябваше да платим 7 пъти повече - 150 милиона лв. на китайски производител. Това може би щеше да се случи, в случай че Найденов не бе вдигнал алармирал навреме. 

„ Този проблем е с тежък аромат на корупция “, сподели през май пред Флагман.бг Димитър Найденов.

Още при встъпването на новия транспортен министър Георги Гвоздейков той се срещна с него и го срещна в елементи с протичането на цялата процедура. Логичното се случи и Гвоздейков неотложно анулира поръчката.

Тези, които са дали своят вот за мен, може да са удовлетворени, тъй като опазих публичния интерес. Тази сериозна сума просто щеше да потъне . Служебното държавно управление на Румен Радев беше декласирало един участник, който е подготвен да извърши поръчката за 21 млн.лева, за сметка на различен, чиято цена към този момент бе 150 млн.лева. Щастлив съм, че като депутат съумях да предотвратя една тежка корист с обществени средства Не мога да си показва какъв брой други неща сходни са се случили по време на ръководството на служебните държавни управления на Президента, до момента в който е нямало парламент “, сподели Димитър Найденов пред Флагман.бг-

Народният фаворит, провокирал възторг с преференциите и пренареди листата на ПП-ДБ, с цел да стане част от 49-ото Народно заседание, в понеделник още веднъж бе на изнесената си приемна – на площад „ Тройката “, с цел да беседва очи в очи с бургазлии.

Всъщност той е единственият национален фаворит от района, който ползва този метод. Чист е пред съвестта си и не се тормози, че може да бъде упрекнат в каквато и да е корист

„ Гражданите ми споделят, че желаят това държавно управление да остане. Казвам им, че този кабинет ще работи единствено, в случай че Народното събрание продължи със правосъдната промяна, тъй като ние няма да сме смокинов лист, зад който да се крият партиите в Народното събрание. За да върви страната напред е нужна правосъдна промяна. Такъв ангажимент бе стихотворец, както от ГЕРБ, по този начин и от Движение за права и свободи. Заради съставихме държавно управление “, съобщи още Димитър Найденов.

Вижте повече във видеото:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР