Тези, които обичайно ходят в Турция и в Гърция, сега

...
Тези, които обичайно ходят в Турция и в Гърция, сега
Коментари Харесай

От Румъния: Тези, които ходят в Турция и Гърция, сега търсят хотели в България


" Тези, които всекидневно вървят в Турция и в Гърция, в този момент търсят хотели в България, тъй като е най-достъпната дестинация за румънските туристи, не изисква PCR проби, не би трябвало да спазваш карантина при завръщане, тъй като не е докладван нито един случай на Ковид-19 на българското крайбрежие и е една от най-сигурните европейски дестинации.

Пазарът се промени много, само че най-търсени са качествените хотели. Туристите, които отиват в България, са по-претенциозни, с приходи над междинните, и търсят петзвездни хотели, хотели от някоя верига или четиризвездни, където са останали удовлетворени от качеството на услугите. Голяма част от клиентите, които избират в този момент България - може би даже 50 % от сегашните туристи, не са ходили до момента на българското крайбрежие. Тъй като България е като цяло фамилна дестинация, следим нарастване в сегмента двойки. Те съставляваха клиентелата за Турция и Гърция ", съобщи Себастиан Константинеску, изпълнителен шеф на " Травъл пленър ".

Профил на екскурзианта, който избира България в този интервал Като цяло екскурзиантът, който се пренасочи към българското крайбрежие, е с минимални приходи от 800-1000 евро месечно на възрастен. Член е на семейство с минимум едно дете и живее в огромните градове на Румъния. Интересува се от четири- и петздвездни хотели, част от някоя верига, защото за първи път посещава българското крайбрежие. Туристът е задоволително внимателен и избира да избере в последния миг, с цел да понижи колкото е допустимо риска от непредвидени събития.

Макар че е настанен при услуга " ол инклузив " (all inclusive), е подготвен да заплаща за спомагателни услуги в хотела, за разходки в града, за визити в заведения за хранене в курорта, с цел да се допре до локалната кулинарна традиция.

" Само през последните два месеца имахме над 1800 клиенти, които се отхвърлиха от Гърция и Турция, с цел да отидат в България през август и септември.

В бъдеще чакаме този брой да нарасне, защото не са малко българските хотелиери, които резервираха качеството на услугите, макар че като цяло има спад в качеството поради тези понижения до 40 %. Въпреки това България продължава да има доста положително съответствие качество-цена. Има доста качествени хотели с режим " ол инклузив ", които припомнят за турските курорти ",

В България започнаха да се появяват курорти от вида на турските - с огромни стаи и качествени " ол инклузив " услуги. Като цяло, хотелите афишират понижения за резервации в последния миг, достигащи 30-40 %. Хотелите, които бяха насочени към западния пазар и които имат доста добра известност, в този момент се ориентират повече към пазара в Румъния и оферират специфични предложения с понижения, възлизащи приблизително на 30 %.

За разлика от Гърция, която не понижи цените и не предлага понижения, тъй като там - който желае да отиде, отива. Българите резервират равнище на претовареност от 40-50 %, а в най-популярните хотели - до 70 на 100, сподели още изпълнителният шеф на " Травъл пленър ". Хотелиерите в България желаят да запазят равнище на претовареност от 60-70 %, с цел да не основават напън върху качеството на услугите и с цел да могат да запазят ограниченията за сигурност и отдалеченост в актуалните условия сподели още Себастиан Константинеску.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР