Тези, които не харесват рядка пържола, често казват, че това

...
Тези, които не харесват рядка пържола, често казват, че това
Коментари Харесай

Хората се озадачиха, след като разбраха, че червената течност, която идва от пържола, всъщност не е кръв

Тези, които не харесват рядка пържола, постоянно споделят, че това е, тъй като не им харесва месото им да е „ кърваво “ – само че се оказва, че алената течност въобще не е кръв.

Как ви се коства приготвена пържола? Много хора ще ви кажат, че рядката пържола е най-вкусният метод да се насладите на месото, само че други ще кажат, че не могат да понасят, когато е розово в средата, тъй като не харесват „ кръвта “, която изтича от пържолата, когато нарежете го. Но знаете ли, че алената течност в действителност не е кръв?

Ще ви бъде простено да мислите противоположното, като се има поради, че това е алена течност, изтичаща от парче месо, което не е сготвено до дъно през, само че ще сгрешите. И хората останаха изумени от разкритието, защото прекараха целия си живот, вярвайки, че пържолите им към момента кървят.

И по този начин, каква е течността? Това е нещо, наречено миоглобин, който е протеинът, който доставя О2 до мускулите на животните. Протеинът става червен единствено когато месото се нарязва или е изложено на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР