Тези катми си имат история, която ме провокира да ги

...
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги
Коментари Харесай

Тези палачинки по търновски са пиршество за душата

Тези катми си имат история, която ме предизвика да ги направя, въпреки да не ми се нрави концепцията да очаквам в съботната или в неделната заран квас да шупва, написа кулинарката Цвети Цанева от уеб страницата hera.bg.

Историята е доста умилителна и си заслужава:

Спомням си, че беше петък към 17;30 часа. Голям супермаркет се пръска по касите от хора - възрастни нервничат за уикенда, деца пищят за сладолед. Жега, цялостно с хора, цялостни каси с цялостни колички пред тях. Зад мен един подреден дядо се е наредил с две кубчета квас. Предлагам му да мине пред мен. Не че и аз не съм с две неща, но той като че ли бързаше. Отказва ми: "Няма потребност, то и Вие сте с вода и солети. "
Усмихнах му се - както желае, въпреки всичко.

Никой у дома не може да устои на тези кюфтенца от тиквички

После, без да го запитвам нещо:

"Внуците ще идват на посетители. " А очите му сияят към този момент, разбъбря се. "Три внучета имам и вика най-голямото по телефона: "Дядо, като дойдем на Търново, желая катми да ми направиш. Твоите са най-хубавите. " Що? " Той се засмива. "Щото са с квас. Жена ми е страхотна готвачка, само че катмите са моят специалитет. И в този момент - ми нямам квас. Като няма внуци за кого да върша катми? Та ги чакаме тая вечер, но да мина преди този момент да си взема квас, че след това за по кое време да излизам. И в събота ще им направя, и в неделя ще им направя. "

Перфектно за лятото: Чудна рецепта за тиквички с бира

И до момента в който чакаме на плътната опашка в истерясалия супермаркет, ми споделя неговата рецепта.

Каква е рецептата за вкусни търновски палачинки, в които ще се влюбят всички дечица, вижте на jenata.blitz.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР