Тези избори са сравнително прости – най-прости са президентските, след

...
Тези избори са сравнително прости – най-прости са президентските, след
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Издънките с машинното гласуване няма да са големи


Тези избори са относително елементарни – най-прости са президентските, по-късно европейските, относително комплицирани са парламентарните и най-сложни са локалните избори. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на Съвета на шефовете на "Информационно обслужване " проф. Михаил Константинов.
Прости са, тъй като гласовете от чужбина съставляват една листа. Всяка партия взе участие с една листа. На тези избори ще има и преференциално гласоподаване, само че този път са взети ограничения против феномена 15/15, като преди номерата на партиите има една единица, да вземем за пример 15 става 115, съобщи проф. Константинов.
Избирателните секции са в състав сред 7 и 9 души. Всяка партия и коалиция, показана в Народното събрание и в европарламента, има право на собствен представител. В секциите имат право да са и наблюдаващи, както и жители. Това са едни от най-демократично провежданите избори в света. Едно е човек самичък да написа нещо в изборния протокол, друго е да са 7 или 9 души, уточни специалистът.
Той изрази вяра, че "издънките " с машинното гласоподаване няма да са огромни. Наличието на хартия в секцията подсигурява, че даже и да има срив в машинното гласоподаване, вотът ще бъде сбъднат на книжен притежател, съобщи проф. Константинов.
Ако на тези избори гласоподават 2 млн. души ще бъде добре, а ще се веселя, в случай че гласоподават над 2,2 млн. души. Безпокои ме, че това е краят на ваканционен интервал, хората могат да се върнат от почивки, да се струпат пред секциите и да се откажат поради опашките, сподели още проф. Михаил Константинов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР