Тези избори са предизвикателство. Но българските избори не могат да

...
Тези избори са предизвикателство. Но българските избори не могат да
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Тези избори са предизвикателство. Но българските избори не могат да бъдат хакнати. Това съобщи ръководителят на съвета на шефовете на „ Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Той добави, че данните се обработват на изолирани машини. „ За да хакнете сървъра би трябвало да се приближите физически, а ние ги пазим. Нещата в този момент са усложнени от така наречен преференции. Катастрофата в „ Арена Армеец “ преди години, се дължеше на връщане на комисии поради неточности. Средно по шест пъти връщахме, само че имаше една комисия, която бе върната 44 пъти. Това е малоумщина “.

Проф. Константинов разяснява и хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. „ Одитът на Национална агенция за приходите завърши. Предстои другата седмица нашата работа да бъде предадена на Национална агенция за приходите, грешката не е на Информационно обслужване. Изводите, до които сме стигнали са благосъстоятелност на поръчителя и не мога да ги разкрия. Беше обиден един работен сървър, само че не и архивът на Национална агенция за приходите. Изтекоха едни безредни данни “, безапелационен бе той.

„ Констатирани бяха дефицити в осведомителните масиви на избрани ведомства и тези дупки в този момент се запълват “, призна шефът на „ Информационно обслужване “. Той призна, че сходни пропуски се случват непрекъснато по света.

„ Имало е мърлящина, която е довела до пропуски. Хакерите, които ни нападнаха бяха доста обикновени “, съобщи Константинов и даде образец: „ Това е, като да си професионален наемен палач, който е умъртвил човек и го е затворил във фризера, а по-късно си е оставил персоналната карта на масата в кухнята “.

„ Ние сме компания с преобладаващо държавно присъединяване и каквото каже притежателя, това става. Ще си разтеглим личния състав, ще формулираме работата си и ще правим одити в държавните институции. Ниските хонорари ги има от време на време в звената по осведомителни системи към държавни институции, само че при нас възнагражденията са положителни, както и изискванията “, акцентира проф. Константинов.

„ Каквото ние пазим е опазено. Киберсигурността е национална сигурност и това към този момент се осъзнава. Там нещата не се оправят за броени дни и седмици “, сподели още математикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР