Тези хора са наистина вдъхновяващи - не само защото са

...
Тези хора са наистина вдъхновяващи - не само защото са
Коментари Харесай

Младите учени, които създадоха най-добрите иновации в Европа

Тези хора са в действителност вдъхновяващи - освен тъй като са създали от концепциите си действителни артикули в интерес на обществото, само че и тъй като са и образец за всички младежи в Европа ".

Това са част от думите на еврокомисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич за най-хубавите млади учени и бизнесмени в Европа за тази година. През миналата седмица те получиха парични награди сред 15 и 50 хиляди евро от Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT) към Европейската комисия (ЕК). А бъдещите им наследници - и ентусиазъм, и заричане за поддръжка от страна на EIT за плановете си в разнообразни сфери, измежду които и предпочитани като водния бранш, европейската общественост и интеграцията на мигранти.

В изгода на бъдещето

" По-чист свят с биогорива " е мотото на един от носителите на премията - Флорънс Гшвенд, която открива метод за произвеждане на горива и химикали от всевъзможен тип дървен материал. Сред достиженията на започващата й компания Chrysalix Technologies са биоетанола и биопластмасата.

Анализ на пет протеинови маркера в кръвта оказва помощ на различен победител - Мартин Стейнберг, да открие метод за прогнозиране на най-агресивните видове рак на простатата. Новият тест се споделя Stockholm3 test и за разлика от другите - регистрира резултатите с по-голяма акуратност.

За да направи търсенето на информация по-лесно и по-бързо, третият награден Ханс Констандт създава приложение за намиране на данни от разнообразни източници, което икономисва визитата на разнообразни уеб сайтове. Платформата се споделя Disqover и съдържа над 110 източници на данни, а компанията - Ontoforce.

Пионер в модерната медицина е носителят на премията на публиката Карстен Махренхолз, който открива метод за отнасяне на хронични рани със студена плазма, посредством което се унищожават и резистентни бактерии. Основател е на компанията Coldplasmatech.

Пътят към триумфа

Общото сред отличените е, че множеството от тях стигат до концепциите си за нововъведения и започващи компании по време на проучванията за докторската си теза. Срещат се и развиват мрежа от контакти около Европейският институт за нововъведения технологии.

" Най-важното е да имаш положителни контакти - можеш да научиш доста от тези хора, можеш и да усъвършенстваш концепцията си ", споделя Карстен Махренхолз. Според Мартин Стейнберг ключът към триумфа е в никакъв случай да не се отказваш.

" Ако започнеш прекомерно рано, няма по какъв начин да не постигнеш мечтаният резултат. Дори и да има неточности, те се поправят ", мисли Флорънс Гшвенд. След 10 години тя желае да преработва един милион тона дървен боклук на година и да го трансформира в биогориво.

" Визията за бъдещето, куражът и изобретателността на тези младежи са ентусиазъм за бизнесмените и студентите на всички места в Европа ", безапелационен е Мартин Керн, който е изпълнителен шеф на EIT.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР