Тези хора от властта не си дават сметка, че няма

...
Тези хора от властта не си дават сметка, че няма
Коментари Харесай

Проф. Киров: Властта е създала фашистки закон! Така е действала Националсоциалистическата партия...

Тези хора от властта не си дават сметка, че няма да векуват и щом имат неблагоразумието да одобряват закон с такова наличие, то те ще бъдат първите получатели на неговото приложение

- Проф. Киров, във финансовото министерство е основан законопроект, за който Епицентър. бг първи писа, с който властта под шапката на концепцията за " отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната ", ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос. Това по какъв начин се вписва с конституционните ни права?

- Мисля, че това е смешка! Но, в случай че не е смешка, то издава искрено фашистки пристрастености у тези, които са написали този законопроект. Философията му е перверзна. Тя не се вписва нито в нормите на европейската Конвенция за правата на индивида и главните свободи, нито в европейските контракти, по които България е страна, камо ли в конституционната рамка на нашия Основен закон. Тези хора не си дават сметка, че няма да векуват и щом имат неблагоразумието да одобряват закон с такова наличие, то те ще бъдат първите получатели на неговото приложение.

-Защо?

-Защото този закон може да се употребява от всеки, който желае да се разправи със свои стопански и политически съперници.

- Това изключително законодателство ли е?

- Това е изключително законодателство. Ако този законопроект бъде признат, това ще значи, че Министерският съвет работи в изискванията на делегирано законодателство, което нашата Конституция не разрешава. Ако Народното събрание одобри подобен закон, той на практика ще делегира на Министерския съвет да лимитира права на жителите, което българската Конституция не дава на изпълнителната власт.

- Това не припомня ли на времето на ЧК? Четейки текстовете на законопроекта, се сетих за това време, което знаем от истроията?

- О, не, чекистите са почтени младенци спрямо тези хора, които са написали този законопроект и нормите, които желаят да ползват.

- Кое е най-страшното в този законопроект?

- Най-страшно е, че той е ориентиран освен към притежателите, само че и към държателите на благосъстоятелност или активи. Без да се потвърждава чия е собствеността или актива, задоволително е единствено, че той е в мен, и може да се породят съмнения, че той е ориентиран против държавните ползи. Това е перверзия! Това е принуждение над правото! Да ги попитам по какъв начин това се вписва в техните високи искания за България като демократична, свободна и правова страна? Къде са ги научили тези стандарти, къде са ги чели и къде се ползват? Може би в Харвард? Там ли са учили за господство на закона, за използване на Конституция.

- В законопроекта словосъчетанието " Национален углавен лист " на лица, които попадат под ударите на закона и който ще бъде направен от министъра на финансите, е изписано с основна писмен знак Н. Това значи някаква институционалност на този черен лист.

- Разбира се! Този черен лист ще има продължение - ще има национални наказателни колонии, концентрационни лагери. По напълно натурален път едното ще следва другото!

- Значи по донос всеки може да влезе в този лист!

- Така е работила Националсоциалистическата партия посредством Гестапо по времето на " най-демократичния режим " в Германия от края на 30-те и 40-те години на предишния век.

- Как може днешните млади ръководещи да родят такова нещо?

- Тогава, когато в Германия са възприемали концепциите на фашизма, това е било обяснимо като мисъл и деяние. Тогава също младежи са прегърнали тези хрумвания.

- Законът ще се извършва от Междуведомствен съвет и концепцията е той да бъде съвещателен орган към Министерския съвет и да се назначава от него.

- Значи тогава в действителност Министерският съвет ще работи тъкмо като ЧК.

- Има още нещо, в законопроекта написа, че " за случаите в обсега на този закон няма да важи правилото от административното право, че обжалването стопира осъществяването ".

- Естествено! Това не ме учудва, че го оферират. Защото няма арбитър, който да допусне сходно деяние. Всеки магистрат би спрял такова деяние на изпълнителната власт. Затова създателите на закона се застраховат. Казват, дали ще жалите пред съда, няма значение, ние си действаме, както сме решили. Пък съдът, както желае, да се произнася и когато желае. Какво ще кажат магистратите, това за нас е без значение.

- Как 30 години след прехода, с който отворихме пътя на демокрацията у нас, стигнахме до такава степен да приказваме за фашизъм в България?

- Завъртяхме един кръг от 360 градуса. И се върнахме тъм, откъдето тръгнахме. Даже и по-лошо, тъй като тогава имаше единствено една глава Трета на Закона за собствеността на жителите - лишаване на нетрудови приходи.

Пълният текст на законопректа прочетете ТУК: https://pogled.info/bulgarski/vlastta-shte-pravi-nakazatelni-spisatsi-bez-sad-i-prisada-shte-zamrazyava-pari-i-imushtestva-po-donosi.142590
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР