Тези хора, които учредиха Да, България, бяха движеща сила в

...
Тези хора, които учредиха Да, България, бяха движеща сила в
Коментари Харесай

Москов видя в Да, България модерна левица, искаща да върне БСП на власт

" Тези хора, които учредиха " Да, България ", бяха движеща мощ в разбиването на едно дясноцентристко общество, с цел да може на негово място да се роди една съвременна левица, тъй като " Да, България " може да бъде това. Тя е това - тя е модерната демократична левица на България ", съобщи някогашният здравен министър Петър Москов, който при предходното ръководство на ГЕРБ се раздели с управителния си пост в ДСБ.
По думите му пред bTV " слагането на задачата за незабавни избори ще докара до преповтаряне на сегашната настройка и е провокация против смисъла и здравия разсъдък. Незабавни избори значи: " Хайде да върнем Българска социалистическа партия на власт! Искането на тази група е обвързвано със конфликт с действителността. "
" В предишния мандат на Народното събрание хората останаха с усещането, че разликите сред ГЕРБ и Република България опират до това дали 4 или 5 прокурори да се избират за Висш съдебен съвет (бел. ред. - което в действителност е решаващо за метода, по който действа кадровият орган на правосъдната власт и стана причина част от реформаторите да минат в опозиция). Всъщност главните разлики бяха в другата визия за класификация в страната – че страната би трябвало да се върне институционално, регулаторно, финансово в опазването на здравето, образованието и сигурността ", уточни още Москов.
Според него десницата би трябвало да се преконфигурира и това не става с лепене на парчето от остарелия Реформаторски блок. Ако поръчката е обвързвана с деструктивна цел, това не е диалог, който смислените хора ще слушат, счита Москов.
В същото време той разяснява, че ГЕРБ " олевяват " и би трябвало да има обединена десница с консервативна стратегия. За задачата обаче трябвало време.
Скандалът в НЗОК
" Министърът е политически овластеното лице и е в своето право да изисква, тъй като носи отговорността. Натискът на министъра на опазването на здравето върху другите структури от системата не може да се смята за проблем, тъй като политическото управление на здравното министерство (МЗ) носи отговорност за взетите решения. Невъзможността на министър и Каса да работят паралелно в екип не е проблем на министъра, а на цялата нация поради заплаха от блокиране на системата. С цялата ми благосклонност към проф. Плочев този спор е невероятно да продължава ", сподели Москов в коментар за напрежението сред шефа на здравната каса проф. Плочев и здравният министър Кирил Ананиев.
" Касата да е нещо, друго от това да е финансов инструмент, с който се извършва здравната политика на страна – това е пагубна концепция, която води и до част от проблемите в опазването на здравето в България ", добави още той.
По думите му най-големите разноски са били свързани с радиохирургията и лъчетерапията и в следствие у нас е била доставена " най-модерната за цяла Европа инсталация ".
Затова и Касата, а по-късно – и министърът е трябвало първо да създадат разбор за какво при опцията този вид интервенции да се вършат у нас задълженията на НЗОК към непознатите каси не престават да се натрупат.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  ГЕРБ ГЕРБ " не помниха " за полемика за небостъргачите в София  Правителството ще разреши на държавния запас да харчи повече Правителството ще разреши на държавния запас да харчи повече  Управляващите внесоха искане за оставка на Жаблянов като зам.-председател на Народно събрание Управляващите внесоха искане за оставка на Жаблянов като зам.-председател на Народно събрание  Нинова застана зад Жаблянов, упрекна Борисов в неистина за Истанбулската спогодба Нинова застана зад Жаблянов, упрекна Борисов в неистина за Истанбулската спогодба  Нова заплаха за София - гъсто строителство, освен това при образователния нуклеарен реактор на Българска академия на науките Нова заплаха за София - гъсто строителство, освен това при образователния нуклеарен реактор на Българска академия на науките Интервю Още Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов "
Номинираният за " Оскар " режисьор и аниматор Теодор Ушев е в...
Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Синдикатът на чиновниците в пандизите по...
Синдикатът на чиновниците в пандизите в България предложения правосъдния министър Цецка Цачева на митинга на чиновниците на Групово дело „ Изп...
Нова Фейсбук мистерия “кой е с преимущество “... Българите утвърждават най-вече Радев, Манол... Чепеларе готви конкурс за нова българска м... Този ТЕСТ демонстрира дали сте прочувствено инт... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 21 февруари
Овен Предстои ви ден, в който ще деянията изключителна прозорливост и храброст. Все отново бъдете рационални. Спазвайте границите на разумн...
Студентка от Пловдив скандализира Фейсбук... 14-те най-хубави места за криене на пари вк... Бившият национал Георги Марков умря Ето коя е твоята ерогенна зона съгласно зоди... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Партията на Местан желае в учебните заведения да с...
В българските учебни заведения не е обезпечен отговарящ статут и условия за проучване на майчиния език. Ние сме " за " подобен да се учи като зад...
Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за к... " Афис ": Доверието във властта се разклаща,... Русия призна за " няколко десетки " ранени п... Управляващите внесоха искане за оставка на...  www.expert.bg  Венецуела твърди, че ще получи милиони от криптовалутата си Венецуела твърди, че ще получи милиони о...  Азиатските пазари с покачване в сряда сутринта Азиатските пазари с покачване в сряда су...  Натрупали сме огромни задължения към Германия поради лекуването на доста наши пенсионери там Натрупали сме огромни задължения към Германи...  Гугъл пусна олекотена версия на приложението Gmail Гугъл пусна олекотена версия на приложе...  www.iwoman.bg  На дамата й става топло, когато някой мъж я вземе под крилото си На дамата й става топло, когато някой мъ...  Дневен хороскоп за 21 февруари Дневен хороскоп за 21 февруари  Брадата прави чудеса - от задръстеняк в секси модел (снимки) Брадата прави чудеса - от задръстеняк в...  До момичето, което не знае по какъв начин да обича себе си До момичето, което не знае по какъв начин да обича...  http://www.sportlive.bg  Спорт по малкия екран през днешния ден Спорт по малкия екран през днешния ден  Мачовете по малкия екран през днешния ден Мачовете по малкия екран през днешния ден  Разкриха кой е най-скъпоплатеният български футболист в Първа лига Разкриха кой е най-скъпоплатеният българ...  Байерн реши всичко още в първия мач против Бешикташ Байерн реши всичко още в първия мач срещ... Интервю Още Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов "
Номинираният за " Оскар " режисьор и аниматор Теодор Ушев е в...
Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 парла Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Нови Най-четени Най-коментирани Съединени американски щати: Бунтът на поколението Колумбайн... 31 0 Търсят семейство, в което да настанят потърпевшите близнаци... 51 0 За някои банкови " практики " в България – без всякаква обич... 60 0 Почетна премия за Уилям Дефо на Берлинале 2018... 50 0 Прав(о) или не: Вината, част втора (ВИДЕО)... 64
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР