Тези договори са действащи, колкото и да не ни харесва,

...
Тези договори са действащи, колкото и да не ни харесва,
Коментари Харесай

Иван Шишков: Разплатено е само построеното

„ Тези контракти са настоящи, колкото и да не ни харесва, по тези контракти се строи - колкото и да не ни харесва по какъв начин ”, повтори той

" Това е търсена борба, в която аз няма да вляза. Ще обясня цялата истина – изказванието на сътрудника Георгиев (депутатът от Политическа партия Георги Георгиев) в едната си част е правилно. През 2017-2020 година страната си е разрешила да прави инхаус контракти и гаранцията остава в „ Автомагистрали ”. Разплащанията ги прави шефа на АПИ, не министърът ”.

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по районният министърИван Шишков.

„ Отговорни са шефовете на АПИ ”, повтори той и изясни, че служебният кабинет е изправен пред решението да спре да заплаща за ремонт на пътища, което на процедура би спряло строителството.

„ Почнати са и има контракти. Аз съм последния човек, който ще бъде удовлетворен от метода, по който са сключвани ”, сподели Шишков.

„ Тези контракти са настоящи, колкото и да не ни харесва, по тези контракти се строи - колкото и да не ни харесва по какъв начин ”, повтори той.

„ Тези 300 млн. лв. са изцяло правомерно платени, тъй като има контракти. На сдружение „ Автомагистрали ” заплащането е за изпълнени строителни действия, не е за задатъци. Не виждам проблем. Търси се борба, в случай че има отговорни, не е служебния кабинет ”, сподели още веднъж Иван Шишков.

Той изясни, че обектите, за които е платено, са законни, имат строителни бумаги. Служебният кабинет проучва ремонтите – кои са настоящи с детайл на съществени и кои са съществени, изясни Шишков и сподели, че кабинетът няма да заплати за ремонтите, в случай че възлаганията излизат отвън обсега на контракта.

„ Другата група обекти са от противозаконни устройства на язовири и прословутите лотове 4 и 5 на Автомагистрала „ Хемус ” – върху всичко това никой не си е разрешил да заплаща ”, сподели Иван Шишков.

Ако спре строителство, хората ще кажат – по-добре нелегално, в сравнение с никакво строителство, съобщи той.

За другото обвиняване на Георгиев – за импортираните промени в Закона за устройство на територията, той изясни: „ Внесъл съм промени в Закон за устройство на територията – всички обекти да се афишират за търпими, единствено в случай че дават отговор на нормите. Не е правилно, че автоматизирано ще узаконим некачествено строителство ”.

„ Тази инфраструктура (пътища, автомагистрали, язовирни стени) е за всички нас. Къщата на село е проблем за съответния човек, той го е направил и виновникът е той. За тези обекти – автомагистрали и язовирни стени – има обществен път да спасим по законов път издигнатото. Ако не успеем – след година ще има нови кметове, в по-голямата част на общините този проблем с настоящия главен ремонт ще бъде същият ”, добави Шишков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР