Тези дни завърши трансатлантическото плаване на Грета Тунберг. 16-годишната знаменитост

...
Тези дни завърши трансатлантическото плаване на Грета Тунберг. 16-годишната знаменитост
Коментари Харесай

Сектата на Грета

Тези дни приключи трансатлантическото корабоплаване на Грета Тунберг. 16-годишната звезда и придружителите й акостираха в Ню Йорк, откакто 15 дни по-рано отплава от английския град Плимут. Пътуването от Англия до Съединени американски щати бе направено с високотехнологична яхта, вместо със аероплан, с концепцията да не се провокират въглеродни излъчвания. Грета към този момент се срещна в Ню Йорк с локални климатични деятели и оглави митинг пред централата на Организация на обединените нации, а в края на месеца се чака тя да приказва пред Общото заседание на организацията по време на среща, отдадена на битката с климатичните промени.

Куриозното в тази ситуация е, че при изработката на тази яхта въглеродният отпечатък е в пъти по-голям, в сравнение с в случай че Грета и екипът й бяха пътували със аероплан, само че дано не издребняваме. Далеч по-важно е да се проучва какво обръщение насочат 16-годишната тийнейджърка и нейните почитатели към останалата част от човечеството.

Какво знаем за Грета Тунберг? В обобщение: момичето страда от синдром на Аспергер, който кара боледуващите да се концентрират до степен на фанатизъм в една област (очевидно за Грета това са климатичните промени). Накарала е родителите си да станат вегани, да спрат да пътуват със аероплан и да се откажат от желанието да имат повече деца. Заради загрижеността си във връзка с климата, тя е почнала всеки петък да стачкува пред държавните здания, вместо да върви на учебно заведение. Примерът й става инфекциозен и скоро доста възпитаници от разнообразни страни се включват в петъчните " стачки за климата ". Грета става звезда, посрещат я и я изслушват в Европейския парламент и на Международния стопански конгрес в Давос. Понастоящем изобщо е престанала да посещава учебно заведение, въпреки да е към момента малолетна и с незавършено приблизително обучение. Междувременно е номинирана за Нобелова премия за мир.

Всичко това може да ви звучи идиотско, само че в реалност момичето има многочислени почитатели, които я боготворят и я окуражават да продължава по този метод. Не знам дали Нобеловият комитет ще я удостои с премия, само че съм безусловно уверен, че тези, които я разкарват като панаирджийска мечка и злоупотребяват с заболяването й следва да бъдат изправени пред интернационален арбитражен съд за закононарушения срещу човечеството. Защото посланията, които те прокарват посредством гласа на Грета, са незаконно безумни и ужасяващи.

Преди всичко, култът към Грета съставлява цялостен срив на родителския престиж. Едно малолетно момиче, освен това с психическо разстройство, споделя на родителите си по какъв начин да живеят, а те се държат като плазмодии. Следващият отблъскващ миг е неглижирането на учебното заведение като институция, формираща човешката персона. Накъде ще отиде света, в случай че всички тийнеджъри, учили - недоучили, зарежат образованието си и стартират да споделят на международните водачи по какъв начин да спасят планетата? Впрочем, това май към този момент се случва...

Сега да забележим и какви съответно са посланията на Грета и компания: да спрем да пътуваме със аероплан, да спрем да ядем скотски артикули и да спрем да вършим деца. За да предотвратим " неизбежната " климатична злополука, провокирана от увеличените въглеродни излъчвания.

Какви са обстоятелствата? Климатични промени в действителност има (не е мъчно да се сравнят данните за целия интервал, откогато съществува метеорологията). Климатични промени е имало и преди човечеството да стартира да употребява нефт, климатични промени евентуално ще има и в бъдеще. Само че тези промени прекомерно малко зависят от човешките дейности и в неведнъж по-голяма степен от естествени фактори. Например, едно вулканично изригване оставя подобен въглероден отпечатък в атмосферата, какъвто е оставило цялото човечество от индустриалната гражданска война насам. А от позиция на идния апокалипсис - никой не може да предскаже дали ще ни връхлети някакъв климатичен Армагедон след 12, 30 или 100 години, само че даже и сходно нещо да се случи (съществени промени на климата са се случвали и в миналото) вероятността индивидът да се приспособява сполучливо към новите действителности, въобще не е за подценяване, изключително в случай че науката и технологиите са на негова страна. Нещо, против което почитателите на Грета на процедура работят.

Ако послушаме климатичните фанатици, резултатът върху природата ще е незабележим, само че върху самия човек и върху стопанската система ще бъде унищожителен.

Първо, да забравим за самолетите. Моля? Някой от почитателите на Грета има ли си визия какъв брой са продължавали пътуванията преди изобретението на братя Райт да се наложи всеобщо? Нужно ли е да изяснявам какъв би бил резултатът върху бизнеса и интернационалния туризъм?

Второ, да станем вегани. Я отново? Човекът е всеядно животно и организмът му има потребност от разнообразно и уравновесено хранене. Изключването на цели групи храни в дълготраен проект би било нездравословно за човешкото здраве, въпреки в къси периоди да има положителен резултат ( " разтоварване " на организма). Системното отнемане от избрани субстанции, които не се съдържат в растителните артикули, води до здравословни проблеми, а в границите на едно-две генерации - и до деградация.

Един образец: веганската диета носи риск от затъпяване, защото веганите се лишават от веществото холин, което поддържа и подтиква мозъчната активност. Затова лекарите предлагат да се приема витамин В12 като хранителна добавка.

Втори образец: лишаването от скотски артикули в дълготраен проект въздейства негативно върху равнищата на тестостерон при мъжете. За увеличението на тестостерона би трябвало да се употребяват храни, богати на цинк. А такива са най-много месото, рибата, млякото, сиренето (също и ядките)... Тоест, мъжете вегани рискуват с времето да се трансфорат в жалки сходства на мъже, които нито имат мощно предпочитание да основат поколение, нито имат нужната експанзия да защитят това поколение от външна опасност. Като прибавим обстоятелството, че концепциите на Грета не намират отзив нито в Китай, нито в Африка, нито в Близкия изток, изцяло реалистично е след едно-две генерации нашата цивилизация да бъде завладяна, тъй като кекавите европейци няма по какъв начин да се опълчат на нашествениците. А и самите европейски дами евентуално ще избират по-мъжествени мъже...

Отказът от деца е пък е допустимо най-малоумната теза (наред с тази за вредата от ваксините), чието обществено отбраняване би трябвало неотложно да се криминализира, в случай че желаеме нашата цивилизация да оцелее. Отново тук идва моментът с демографската рецесия в Европа и демографския взрив в други елементи на света. Що за безконтролно отношение е да насърчаваш бездетието там, където популацията застарява, а да не обръщаш внимание на тези, които се развъждат стремително?

Изобщо, концепциите на Грета са ориентирани извънредно към белия човек, към представителите на европейската цивилизация, като част от вменяването на виновност (понеже не е задоволително да се упреква белия човек за колониалното минало на предците му, а и не всички европейски народи имат колониално минало, надалеч по-удобно е да му вмениш виновност за един изяден телешки бургер). Климатичните деятели постоянно подминават въглеродния принос на Китай, Индия, страните от ОПЕК, и се концентрират единствено върху Европа и Северна Америка (а неотдавна и върху Бразилия, тъй като президетът Болсонару, нали, е доста неприятен човек, който не им се връзва на мантрите).

Няма по какъв начин зрял човек да поддържа сходни хрумвания, без да е изгубил разсъдъка си. За страдание обаче, на климатичните деятели въобще не им проличава, че желаят да разсъждават. Те фанатично следват едно дете, повтарят заклинанията му и не демонстрират признаци, че могат да водят съответен разговор. Досущ като сектанти. Сектата на Грета.

Едно квазирелигиозно течение, стъпващо върху страст и липса на логичност. Цивилизационен декаданс, при който възрастните слушат децата, вместо да е противоположното.

Самите деца вероятно ще се осъзнаят, когато животът ги поочука и стартират да заплащат налози, наеми и сметки. Дано тогава и на възрастните им пристигна акълът и се върнат в действителността. А дотогава да се молим международните водачи да не се огънат пред всеобщата полуда и да не вземат решения, които биха били пагубни за стопанската система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР