Тези дни в платформата на Helpbook.info се получи шокиращ сигнал,

Тези дни в платформата на Helpbook.info се получи шокиращ сигнал, ...

Helpbook: Хлъзгави камъни и необезопасен водоскок рани дете пред НДК.


Тези дни в платформата на Helpbook.info се получи шокиращ сигнал, описващ изключително неприятен инцидент преживян от младо семейство в София:

Инцидентът е станал на 10 август, когато 4-годишно дете и неговият баща се подхлъзват и падат от 5 метра височина от камъните на изкуственото езерце при НДК, което е до детската площадка и срийт фитнеса.

"Имало е една двойка, застанали на "мостчето" от камъни, които са се снимали продължително време, детето е решило да ги заобиколи, подхлъзнало се е на един съседен камък, а мъжът ми го е държал, но се е занесъл и двамата са паднали, като по пътя надолу са се удряли в камъните", пише потребителка.

В случая водата и тинята са притъпили удара и детето и неговият баща са се отървали с контузни рани, включително по главите и много уплах.

"Изкарахме цялата вечер в травматологията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" като и на двамата лепиха раните и биха инжекции против тетанус", пише още потребителката.

Тя продължава, че езерото е било пълно с деца, които минават боси по камъните, които са хлъзгави.

"Считам, че мястото трябва да се загради, обезопаси и да се сложи забранителна табела, защото е изключително опасно и се намира в непосредствена близост до детската площадка. Децата са безстрашни и не мислят за последиците, влече ги любопитството да минават по камъните", подчертава жената.

"Моля да се помисли за живота и здравето на децата и да се вземат нужните мерки", пише потребителката.

Преминаваме към няколко сигнала, касаещи поддръжката на обществени площи из страната


Тротоар в район "Илинден" е в отчайващо занемарено състояние. От изпратените снимки се вижда, че цялото трасе е осеяно с пластмаси, стари дрехи, неподрязани храсти и опадала шума от години. Преминаването на пешеходците е силно затруднено, поради наличието на боклуците, които значително съкращават размера на тротоара.

За силно замърсени участъци на влакова линия сигнализират от кв. "Захарна фабрика".

Територията по протежение на железопътните трасета покрай кв. Западен парк спешно се нуждае от почистване и кастрене на треви, храсти и дървета.

Не по-различно е положението по пътя за с. Добромирка, община Севлиево.

Нашият потребител информира, че заради избуялата растителност и наличието на много храсти и клони, които са на пътното платно, два леки автомобила трудно се разминават. 

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg