Тези дни в Брюксел под егидата на Съединените щати се

...
Тези дни в Брюксел под егидата на Съединените щати се
Коментари Харесай

Тайните преговори на САЩ: В Украйна свършиха оръдейните цеви, лагери и гилзите

Тези дни в Брюксел под егидата на Съединените щати се организира цялостен кръг от " секрети стратегически " срещи на висши чиновници, отговарящи за закупуването на оръжия от западните страни. Всичко е обгърнато във воал на загадка. Официално се показва единствено, че тези срещи имат една цел - " по-добра съгласуваност на взаимните покупки на оръжия за попълване на запасите на Киев ".

Под прикритието на тайната

Всичко подсказва, че Съединените щати имат намерение да усилят потока на оръжие към Украйна и въвличат европейските си съдружници в тази случка.

Сега в Брюксел следват една след друга срещи, проведени от Вашингтон в разнообразни формати, в които вземат участие ръководители на служби на военни ведомства на западни страни, отговарящи за закупуването на оръжия и съоръжение в полза на техните армии. Подобни срещи се организират за първи път.

На 27 септември в централата на блока към този момент се организира среща в границите на НАТО. Днес има среща на по този начин наречената контактна група, която координира логистиката на доставките на оръжие за Украйна. Според някои данни в нея вземат участие 40 делегации. И най-после, на 29 септември същата тематика ще бъде разисквана в границите на Европейския съюз.

Няма публична информация по съответните въпроси от дневния ред. Това написа френският Le Monde

" Всички тези кръгове на продан на отзиви по отношение на механизмите на финансиране публично са ориентирани към една цел - по-добра съгласуваност на взаимните покупки на оръжие за попълване на запасите на Киев. "

С други думи, Съединени американски щати се пробват да усилят доставките на оръжия за режима в Киев, в това число за сметка на европейските си съдружници, и да принудят Европа да продължи войната в Украйна.

Делегацията на Съединени американски щати е показана от заместник-началника на Пентагона по придобиването и доставките Бил Лаплант, който е съпроводен от чиновници от Обединения комитет на началник-щабовете, Европейското командване на Съединени американски щати и политическия отдел на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Трябват лагери и маншони

Американското издание Breaking Defence съумя да повдигне завесата на тайната на протичащото се. Според обявата, която цитира Бил Лаплант, срещите " ще разработят проект за подкрепяне на производството на неща като оръжейни дула, сачмени лагери и стоманени кутии ", както и други елементи от остаряла технология и микрочипове.

Според него участниците в срещата ще би трябвало да обсъдят по какъв начин да „ отстранен индустриалните усложнения “, зародили след старта на съветската СВО в Украйна.

Breaking Defense показва, че Съединени американски щати и други сътрудници от НАТО " преди този момент са открили дефекти в тези области и идната среща може да даде на страните опция да обсъдят евентуални снабдители или взаимни покупки " на изчезналото съоръжение, аварийни елементи и муниции.

Освен това Бил Лаплант назова два други предпочитани въпроса, които би трябвало да бъдат прегледани. Първата е нуждата от " взаимозаменяеми системи ". Това е терминът, който Пентагонът употребява, с цел да опише подготвени бойни системи, които могат да бъдат модифицирани по някакъв метод, с цел да „ запълнят празнините във опциите на Украйна “.

И второ, „ дълготрайна тактика за гарантиране, че украинското съоръжение ще остане в положително работно положение, до момента в който войната продължава “.

" Ние също по този начин ще обсъдим какви качества може да са нужни на Украйна в бъдеще, като системи за огън с огромен обхват и противовъздушна защита, и по какъв начин да нареждаме огромната индустриална база на контактната група, с цел да отговори на тези потребности ", сподели Бил Лаплант.

Той отхвърли да разяснява съответни технологии, които може да бъдат препоръчани на Киев. Ясно е обаче, че Съединени американски щати имат намерение да основат индустриална база, която да доставя Украйна с оръжие на непрекъсната основа.

Това допуска, че Съединените щати имат намерение да употребяват всички теоретично налични благоприятни условия за задълбочаване на спора в Украйна и оптималното му разпъване, с цел да отслабят Русия и Европа.

В същото време, съгласно проектите на Вашингтон, освен те самите, само че и техните съдружници в Европа и други райони би трябвало да вземат участие в решаването на този проблем.

Кой заплаща за " банкета "?

Срещите в Брюксел би трябвало да се преглеждат в подтекста на обстоятелството, че при започване на септември Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи желанието си да отдели към 2,2 милиарда $ за подкрепяне на съдружниците и съседите на Украйна, които я доставиха с оръжия за войната с Русия. Помощта е в допълнение към кредитна линия от 700 милиона $, открита в края на април.

Всичко върви към обстоятелството, че тези средства - общо 3 милиарда $ - могат да бъдат употребявани за финансиране на американския военно-промишлен комплекс. Европейците също желаят да откъснат парче от този къс. Но който и да получи лъвския къс, дългът ще бъде окачен на Украйна.

Американците приказват за съдействие в НАТО и Европейски Съюз на всеки ъгъл. Le Monde в тази връзка отбелязва, че " в случай че е пристигнало времето за съдействие, украинският спор в действителност възроди остарялото съревнование сред Съединени американски щати и Европейски Съюз в придобиването на оръжия ".

Факт е, че 60% от всички оръжия на страните от Европа, се придобива от страни отвън континента. Тоест, лъвският къс от парите отива в чужбина и никога не остава в Европа. Европейците не са съгласни с това.

" Не би трябвало да крием обстоятелството, че има същинско индустриално съревнование (между Европа и САЩ), " Le Monde цитира Клод-Франс Арно, някогашен шеф на Европейската организация по защита (EDA) и в този момент консултант на Френския институт за интернационалните връзки, водещ мозъчен концерн в страната.

" Съединените щати упорстват Европейски Съюз да ускори промишления потенциал [фабрики и персонал] на европейската защита, тъй като са загрижени за настоящото привършване на оръжията в Украйна ", цитира Le Monde думите на неназован дипломатически източник.

Това частично се дължи на обстоятелството, че „ американските качества не са безусловно в по-добра форма от европейските, както се вижда от неотдавнашното закупуване от Полша на стотици танкове и друго съоръжение от Южна Корея “.

А кой е с господарите?

Подобни причини в европейската преса обаче приказват единствено за това, че Съединените щати като морков размахват големи суми пари пред носовете на европейците, които те могат да получат, в случай че засилят военния си индустриален потенциал, с цел да доставят Украйна с военна техника. Американците вземат решение два казуса по едно и също време:

Първо, те въвличат Европа по-дълбоко в украинския спор и я вършат стопански подвластна от войната.

Второ, Съединените щати работят за задълбочаване и удължение на спора в Украйна в ущърб освен на Русия, само че – в последна сметка – и на самата Европа.

Ако някаква информация от тези секрети срещи изтече в пресата, тогава най-вероятно това ще значи, че европейците са хвърлени на финансов " зар ", а основната премия е отишла при американския военно-промишлен комплекс.

Аргументите на специалисти в американската преса по отношение на вероятностите за развиване на износа на американско оръжие удостоверяват тази прогноза.

" Конфликтът в Украйна раздруса съветската отбранителна индустриална база, оставяйки Русия, вторият по величина снабдител на оръжия в света, доста по-малко способна да ги продава в чужбина. Сега въпросът, който американските чиновници преглеждат, е дали Съединени американски щати могат да употребяват тази уязвимост за лично стратегическо преимущество ", цинично разсъждава създателят на друга публикация в Breaking Defence.

И ето какво сподели оня ден Кара Абъркромби, координатор на Белия дом по отбранителната политика и контрола на оръжията:

" Санкциите и контролът върху износа, които Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници по света постановиха на Русия, ще имат дълготрайни последствия за съветската индустриална и отбранителна база... "

" Мисля, че от практическа позиция страните, които до момента разчитайки на съветски оръжия, ще бъде доста мъчно да се получат даже съществени доставки заради отслабването на съветската военно-промишлена база. Така че това е опция за нас ", съобщи още Абъркромби.

Какво от това?

Нека не спорим какъв брой отслабна съветската военно-промишлена база поради войната в Украйна. Това, което има значение, е курсът на американската мисъл: в случай че приемем, че съветският боен експорт е измършавял, тогава ние, американците, би трябвало да запълним празнината. Всъщност това вършат американците в този момент в Брюксел. И в това време наливат бензин в огъня на украинската война, замазвайки отговорността за непознатата кръв върху всички членове на НАТО и Европейски Съюз.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР