Тези дни светът ще отбележи 75 години от освобождението на

...
Тези дни светът ще отбележи 75 години от освобождението на
Коментари Харесай

Още 1 улица с име на нацист в София, защо? - slava.bg

Тези дни светът ще означи 75 години от освобождението на концлагера Освиенцим и уважава милионите жертви на Холокоста. Ние сякаш също осъждаме нацизма, обаче в това време кръщаваме улици в София на видни негови представители. Вече сме писали за пътната артерия, по подигравка на ориста – край гробищата, поскветена на ген. Жеков.

Вътрешният министър от 1 юни до 2 септември 1944 година проф. Александър Станишев кой знае за какво също е почетен с немалка улица в нашия град. Той е прочут със благосклонностите си към Германия, поддържа тесни контакти с немския дипломат Адолф Бекерле и постоянно се застъпва в кабинета за осъществяване на по-твърда политика.[6] Защитава и реализира преследванията и убийствата на близки на партизани, като по думите му пред Бекерле, в случай че те „ обиден някой почтен, това не е толкоз значимо, колкото заплашването, което обезпечават бруталните дейности на полицията “.

Такива ми ти работи! Преди години се водеше спор дали проф. Богдан Филов заслужава или не да има улица в София, тъй като от една страна е огромен академик, само че от друга ни вкарва във Втората международна война на страната на Германия.

Друго да не е – примерно работилото антиеврейско законодателство и лагери, ами единствено бомбардировките над София, умъртвили над 2500 души и унищожили над 12 000 здания в нашия град, са задоволително доказателство ОК ли би било това или не. Същото важи за Станишев – превъзходен професор и доктор, само че за какво и палач?!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР