Тези дни светът отново е видял, че Русия лъже дори

...
Тези дни светът отново е видял, че Русия лъже дори
Коментари Харесай

Зеленски: Светът отново видя, че Русия лъже

Тези дни светът още веднъж е видял, че Русия лъже даже когато притегля вниманието към обстановката на фронта. Това съобщи във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Укринформ .

" Тези дни светът още веднъж видя, че Русия лъже даже когато притегля вниманието към обстановката на фронта със личните си изявления. Руски обстрел на Херсон със запалителни муниции - тъкмо след Коледа. Атаки против Краматорск и други градове на Донбас - тъкмо против цивилни цели и тъкмо по времето, когато Москва съобщаваше за сякаш " мълчанието " на тяхната войска. Поредната опасност на съветските чиновници към Европа и света. Всичко това, когато в Москва сякаш говореха за " помирение “, акцентира президентът.

Той е уверен, че нито един опит на Русия да манипулира дипломацията и политиката в никакъв случай няма да проработи.

" Само укрепването на Украйна, единствено триумфите на Украйна, единствено възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, единствено връщането на целия наш народ от съветски плен са гаранция за възобновяване на мира “, акцентира Зеленски.

Както беше обявено по-рано, съветските  медии оповестиха, че съветският президент Владимир Путин е инструктирал да се вкара от 12:00 часа на 6 януари до 24:00 часа на 7 януари " режим на преустановяване на огъня " по цялата линия на военните конфликти сред страните в Украйна.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, макар по този начин нареченото " преустановяване на огъня “, което не бе признато от Киев, през миналото денонощие врагът е нанесъл 9 ракетни изстрела, три въздушни удара и е направил 40 офанзиви от реактивни системи за залпов огън, в това число по гражданската инфраструктура, има ранени и починали измежду цивилното население.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР