Тези дни скандал, който се случи в ЧЕЗ, е една

...
Тези дни скандал, който се случи в ЧЕЗ, е една
Коментари Харесай

Еленко Божков: За скандала с ЧЕЗ трябва да се самосезира прокуратурата

Тези дни скандал, който се случи в ЧЕЗ, е една кражба на 800 хиляди лв.. Случва се доста просто-обявява се търг, явяват се двама претенденти и този, който е с по-евтината цена е отхвърлен с причина, която не може да бъде състоятелна, в тази ситуация това беше АBB. “Сименс” печели търга с 800 хиляди лв. по-скъпа цена. След като го завоюва, компанията купува оборудването ABB с 800 хиляди лв. по-скъпо, нищо, че е спечелила с по-висока цена, прибира си ги и това влиза в сметките на жителите и мениджъмнта на ЧЕЗ по някакъв метод, сподели Еленко Божков.
Аз се чудя какво вършат акционерите на ЧЕЗ. Трябва да се самосезира Комисията по конкуренцията, след което чешката и българската прокуратура. Това са фрапантни случаи. Трябва да се спре това, сподели още той.
Има едни забравени 600 млн. евро, които се губят от Южен поток, само че най-фрапиращото е, че това продължава да се случва. Като образец ще дам това, което се случва сега в ЧЕЗ България- февруари месец беше разгласен един търг за 72 милиона лв. за импорт и монтаж на тъкмо избрани електромери, китайско произвеждане за интервал от 4 години, сподели Еленко Божков.
Това са едни 800 хиляди електромера, които би трябвало да бъдат инсталирани, Оказва се, че при 200 хиляди броя от тях се следят два доста притеснителни дефекта. Първия е, че екрана на който се регистрира, изгаря, стопира да работи, угасва. Втория е,че при някаква причина се губи връзката в отчитащите устройва и централата на ЧЕЗ като по този метод се губи доклада. Като резултат, доста хора не получават отдавна фактури, сподели още той.
Една част от хората не заплащат, тъй като не получават фактури, а тези, които си заплащат по служебните фактури действително не знаят какво заплащат и най-после всички ще бъдат сюрпризирани. Това са предпоставки за погрешно отчитане и операция на тези електромери и на сметките на жителите. Нещата не наподобяват добре. От друга страна би трябвало да се знае, че това е инвестиция от 72 милиона лв., която е по 20 милиона лв. на година и това ще влезе в цената на услугите, или другояче казано крайната цена на електрическата сила, която заплащат всички жители, съобщи Божков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР