Тези дни се видя много ясно какво може да обедини

...
Тези дни се видя много ясно какво може да обедини
Коментари Харесай

Клатят клона, на който се крепи почти всичко в България

Тези дни се видя доста ясно какво може да сплоти всички парламентарни партии в България. Борбата против ковид? Не, не познахте. Обедини ги налог добавена стойност и битката против него. ДДС-то, както фамилиарно го назовават всички - в междинен, а не в мъжки жанр.

Клонът, на който се крепи всичко

Образно казано, това е клонът, на който се крепи съвсем всичко в страната. При възприетата в България данъчна философия с плоска и ниска (10%) ставка на директните налози, Данък добавена стойност е главният източник на доходи в бюджета: 11 милиарда за предходната година. Тоест, на него са " увиснали " армията, Министерство на вътрешните работи, образованието, обществените действия, правосъдната система, администрацията, част от пенсиите и опазването на здравето...

И ето, че тъкмо в този момент, когато посред рецесията разноските нарастват, а приходите понижават, всички партии заедно се втурнаха да клатят и режат " клона ", управлявани този път персонално от премиера. Внесени са цели пет законопроекта за понижаване на ставката на Данък добавена стойност за най-различни неща - от кръчмите до памперсите. С доста благородни претекстове: избавяне на обособени сектори, помощ за пенсионерите и бедните, че и битка против демографската рецесия.

Безсмислено, неуместно, нездравословно
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР