Тези дни се навършиха точно 10 години от най-големия скандал

...
Тези дни се навършиха точно 10 години от най-големия скандал
Коментари Харесай

10 години от най-големия скандал в историята на английския футбол

Тези дни се навършиха тъкмо 10 години от най-големия скандал в английския футбол на всички времена, касаещ жестокия раздор в връзките сред някогашните съотборници в Челси Джон Тери и Уейн Бридж. Причината, естествено, бе жена. Всичко стартира, когато стана ясно, че някогашната другарка на Бридж - Ванеса Перонсел, е имала любовна спекулация с Тери. Тя до ден сегашен енергично отхвърля за изневярата, като има и юридически документи, в които декларира, че това не е правилно. Нейните изказвания, че връзката ѝ с някогашния капитан на Англия е небивалица, нормално се неглижират в тази сага, защото надали някой ѝ има вяра. Въпреки това си коства да се спрем и на нейната версия, тъй като по този начин ще се направи паралел сред това, което се знае сигурно и това, за което всички допускаха.

Вече десетилетие обстоятелствата и измислиците остават кокетно заплетени. За тогавашните другари е несъмнено едно - и двамата желаят това да не се беше случвало. Десет години по-късно Уейн към момента чува крясъци "Джон Тери ", когато минава около строителен обект или го питат за него, когато разгласява фитнес видео в обществените мрежи. От друга страна, името на Джон Тери бе окончателно опетнено, а капитанската лента в националния тим му бе отнета.

Ситуацията за Ванеса Перонсел също не е лесна. Тогава 33-годишна самотна майка, преди малко разделила се с Уейн. "Жената, която смъкна Джон Тери ", както означават английските вестници, е родена през 1976 година в дребното село Бандол на Лазурния бряг. Родителите ѝ, които имали магазин за облекла, се разделили, когато била на 5 години, а татко ѝ умрял шест години по-късно.

След като прекарва тийнейджърските си години в Париж, където се занимава с мода и актьорско майсторство, се реалокира в Лондон. Там стартира работа в нощен клуб "Сохо ", с цел да припечели малко повече пари. Именно на това място през 2004 година младото момиче се среща за пръв път с Уейн Бридж. Тогава футболистът е млад ляв бек, на 23 години в разгара на силите си. Той преди година е минал от родния Саутхямптън в Челси на новия притежател Роман Абрамович.

Състезателят се оказа с основна роля още през първия си сезон за новия си клуб, вкарвайки жизненоважния късен гол в Шампионската лига. Именно той прати "сините " на 1/2-финал в шампионата, елиминирайки градския противник Арсенал след победа с 2:1 на митичния "Хайбъри ".

Години наред най-голямата спънка пред Бридж на терена е отсъствието на самонадеяност. Вероятно това се придвижва и в живота му с Ванеса. Двамата са дружно пет години, в които един от околните им другари е сътрудника на Уейн - Джон Тери.

Самият Тери е извървял пътя от бедността до върховете във футбола - той се е трансформирал в знак на Челси и негов капитан. По това време, въпреки и за малко, Тери е капитан и на британския народен тим. Той си е извоювал подобен статут, че е измежду дребното хора, които имат правото да разискват решения и да дават хрумвания на самия Роман Абрамович.

Как би трябвало да се държи млад некомпетентен състезател, дошъл от Саутхямптън, когато стъпи в света на звезда като Тери? Онези, които познават Джон, споделят, че той се е трансформирал от по-ранните си години. Според тях повода за това не са милионите, които получава, колкото възприятието за власт и надзор. Дори на моменти изглеждал захласнат от репутацията, която си е построил.

"Никога нямаше смешки по негов адрес. Не знам дали футболистите се плашат от него ", споделя Карло Анчелоти за капитана на Челси. През 2009 година бащата на Джон - Тед, се забърква в скандал, като е хванат да доставя кокаин на кореспондент под прикритие. Месец по-късно същият вестник снима Тери, който взема по 10 000 паунда за частна обиколка на подготвителната база на Челси. Капитанът се отбрани, че събира парите за щедрост, само че това по този начин и не бе доказано публично. Същото лято на 2009 година приятелите му - Уейн Бридж и Ванеса Перонсел - се разделят и като че ли с цел да е по-далеч от нея, Бридж се мести в Манчестър Сити.

Тери обаче не си губи времето и стартира да посещава Ванеса и тригодишния ѝ наследник Джейдън в къщата им в Съри. В изявление тя декларира, че тези визити са били чисто другарски: "Това, което имахме, не може да се дефинира като любовна спекулация. Всичко сред нас беше другарство. Нито една дума от написаните за мен не е вярна! "

"Предаден от неговия капитан и най-хубав другар ", тръбеше обаче английската преса, която в никакъв случай не се е тормозила да разгласява злословия за звезди. Фактът, че двамата към този момент не бранеха цветовете на еднакъв клуб и, че Бридж и Ванеса са разграничени, останаха в дълбоката сянка на мегаскандала. Благодарение на това неглижиране на детайлите цялата тежест се стовари върху Ванеса и Джон.

Десетки играчи изпратиха известия в поддръжка на Уейн Бридж. Дори съблекалнята на Челси, където всички по принцип са лоялни на капитана си, се разцепи на две. Два дни след появяването на обвиняванията, че Джон Тери и Ванеса Перонсел са имали любовна връзка, съотборниците на Уейн - Карлос Тевес, Стивън Айрлънд и Найджъл де Йонг излязоха с фланелки с надпис "Отбор "Бридж " след успеха на Манчестър Сити против Портсмут. Аржентинецът се изрече най-остро по адрес на любовника Тери, като направи параленост с това какво би се случило, в случай че сходно нещо стане в родината му.

"Ако Тери постъпи по този начин в Аржентина, ще бъде мъртъв! Според мен той е човек без морал. В моя квартал, в случай че направиш това - губиш краката си “.

Ванеса също не бе пощадена от публичния яд. Медиите я назоваха ту "нахална брюнетка ", ту "жена с нелепи упоритости “.

"Не знаех какво да кажа - разяснява тя тогава. - Чувствам се извънредно. Имам 3-годишен наследник, който ще чете за това след време. "

Старши треньорът на Англия Фабио Капело бе прочут с правилата си. Вбесен от целия този скандал, той реши да отнеме капитанската лента на Тери. Впоследствие бранителят бе извикан на “Уембли” и след 12-минутен диалог публично бе доказано, че той към този момент не е капитан на "Трите лъва ".

Въпреки това звездата остана част от състава, което евентуално е и повода Уейн Бридж да се откаже от националния тим единствено няколко седмици по-късно.

Съвсем естествено максимален интерес провокира конфликтът сред Челси и Манчестър Сити във Висшата лига, на който двамата съперници за сърцето на Ванеса щяха да се срещнат за пръв път след аферата.

Още при започване на мача, когато всички футболисти се здрависват един с различен, Джон Тери подава ръка, само че Уейн Бридж просто го подмина. Въпреки разрива сред двамата, кариерата на Тери продължи да е във напредък. Той остана огромният водач на Челси, където две години по-късно завоюва и Шампионската лига. За разлика от него при Бридж нещата потеглиха стремително надолу.

С идването си на "Етихад Стейдиъм " наставникът Роберто Манчини даде ясна индикация, че няма да разчита на играча, привличайки Гаел Клиши и Александър Коларов, с цел да играят на неговата позиция.

"Най-голямото отчаяние от всичко това е, че евентуално съм по-известен с това, че не ръкостискам нечия ръка, в сравнение с с това, че играя футбол ", признава с мъка Бридж след време./168 часа
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР