Тези дни много от моите клиенти ми казват, че са

...
Тези дни много от моите клиенти ми казват, че са
Коментари Харесай

Как да се презаредите с енергия след прегаряне

Тези дни доста от моите клиенти ми споделят, че са на ръба на прегаряне. Почти всички хора, с които беседват, имат някаква своя версия на едни и същи недоволства – те се усещат по-натоварени и по-изтощени от всеки път. Те работят по крепко и до по-късно и са подложени на спомагателен стрес поради пандемията от COVID-19 и всички последици от нея.

Като професионален коуч част от моята работа е да науча клиентите ми по какъв начин да се презареждат е сила, когато имат възприятието, че са изразходвали всичките си сили. Ето няколко съвета за тези моменти:

Дайте приоритет на здравето си

Вашето психическо и физическо здраве постоянно би трябвало да бъде приоритет номер едно. За страдание, когато сме подложени на стрес, ние постоянно забравяме да се грижим за личното си богатство. Когато подценяваме здравето си, ние се понасяме по една серпантина, която прави възобновяване на нашата физическа и психическа сила все по-трудно с всеки минал ден. В резултат на това ние губим фокус и не можем да подредим мислите си. Това е един извънредно нездравословен цикъл, който за наслада може да бъде пресечен. Ако не желаете да се чувствате изтощени, започнете да гледате на личното си здравословно положение като на приоритет.

Ограничете до най-малко настройките, които ви основават стрес

Всички имаме модели на мислене и деяние, които способстват за повишението на равнищата на стрес в нашия живот. Разберете от кои тип негативни мисли сте склонни да страдате и пробвайте да намалите тяхното въздействие. Например, в случай че сте перфекционист, поемете ангажимент да делегирате част от работата си, тъй като по този метод ще се откъснете от концепцията си за надзор и съвършенство. Когато се отървете от задача, която сте стискали крепко с ръце, вие си отваряте място за други действия и за неща, от които имате потребност.

Открийте най-хубавия за вас източник на сила

Всеки един от нас работи с друго „ гориво “. За това е значимо да знаете какъв е вашият източник на сила. Ако да вземем за пример не можете да разграничите персоналния и професионалния си живот, би трябвало да изградите граници. Ако постоянно работите до късно, би трябвало да си зададете съответен час, в който да ставате от компютъра и да насочите вниманието си върху вашите близки и другари. Възстановяването се реализира по друг метод от всеки човек – някои ми клиенти упражняват, други медитират, а трети готвят. Дайте си това, от което се нуждаете, с цел да си върнете силата и да се почувствате по-добре.

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР