Тези дни Делян Пеевски отправи закана - не само към

...
Тези дни Делян Пеевски отправи закана - не само към
Коментари Харесай

Иво Беров: Докога ще се отстъпва пред исканията на Пеевски

Тези дни Делян Пеевски насочи закана - освен към премиера Денков, само че и към самата България. И той може да си разреши сходни закани, тъй като явно има утвърждението и поддръжката на Движение за права и свободи. А и на " племето " в България.

Бай Ганьо се закани на Алеко. Ето по какъв начин: " Денков да не се заиграва с шегички, а да си прави работата . Ако признава, че не могат да се оправят, в случай че не осъзнават какво би трябвало да създадат, с цел да ръководят страната, да ме изберат за министър председател. Да ме предлагат за министър председател - няма да избягам от отговорност и мога да се оправя ".

Тази закана не е единствено към премиера на България учен Николай Денков. Тя е и към самата България, на която Делян Пеевски (негови са тия изблици) се гласи сякаш да става министър председател, а дали пък не и в действителност?

Домогванията и напоритостта (нека избегнем точната дума) на Пеевски може да нямат изключително съображение или опрощение, само че пък имат нещо доста по-важно - утвърждението и поддръжката на партията му. Която е партия или придвижване единствено по име. Иначе за всички е ясно, че това е общественост, чиито членове са обвързани не толкоз от политически, колкото от икономически и верски зависимости. Една общественост със строго открити връзки на власт и послушание, която би могла да бъде избрана съвсем като " политическо гето ".

С неуважение към България

И таман като " политическо гето " Движение за права и свободи може да си разреши да се отнася с цялостно неуважение както към публичното мнение в България, по този начин към това на международната общественост. Може би изключение прави единствено върхушката на Турция , основно поради тамошните гласоподаватели на Движение за права и свободи. Иначе очевидно едва им пука и на Движение за права и свободи, и на Пеевски за законите и решенията, свързани с световния закон „ Магнитски “ .

Някак незабелязано българският политически живот привикна и се нагоди към странностите на Движението за права и свободи , като политическите водачи към този момент избират да се договарят с Ахмед Доган и избраниците му, вместо да се мъчат да притеглят гласоподавателите на Движението посредством визии, послания и стратегии.

Между другото не постоянно е било по този начин. В не толкоз далечното минало един министър-председател завоюва доверието на българските турци без посредничеството на Доган и без да търси поддръжката му за ръководството си. Може, значи.

Порции и облаги

Докато в днешни времена сделките с Доган и хората му се завъртяха в порочния кръг - политически услуги против порции и облаги , а порциите водят до по-голямо политическо въздействие и опция за още повече повече политически услуги и още по-големи порции.

Така се стигна до сегашната мощност на Движението и то към този момент може да си разреши да избутва напред Пеевски, без да изяснява за какво. Тук догатки от рода на това " Кой " стои зад " Кой " и кой на кого е човек, както и съмненията, че в тази ситуация " Той " държи в някакви финансови или други зависимости върхушката на Движение за права и свободи нямат необикновен смисъл, като се изключи че насочват публичното внимание към непроверими тайни теории.

Ролята на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “

Освен това си има тъкмо систематизиране на отговорностите. За възхода на Пеевски отговорност носи върхушката на Движение за права и свободи, дружно с почетния ѝ ръководител, а за върхушката на Движение за права и свободи дават отговор нейните гласоподаватели. Така е и с непрестанните приказки за това на кого е бил човек вътрешният министър. Няма значение кой е ходатайствал за него, отговорност носи този, който го е назначил и който може да го уволни. Тоест министър председателят и Народното събрание. И в случай че министър председателят не го уволни, макар че този министър не осъди уверено случаите на полицейски произвол, то министърът е негов човек - на премиера. Същото важи и за отговорностите на здравния министър по отношение на шефа на " Пирогов ".

А също така като че ли никой не се досеща за отговорността и виновността на Народното събрание за възхода на Пеевски. Защото Пеевски нямаше да има такова въздействие, в случай че Българска социалистическа партия , Има Такъв Народ и „ Възраждане “ бяха се присъединили към едно болшинство за конституционни промени. Само че и за трите партии е доста по-важно да работят за " демонтиране на сглобката ", в сравнение с за промени в Конституцията. И за господин Трифонов от Има Такъв Народ е доста по-важно рухването на държавното управление и провеждането на предварителните избори, в сравнение с евроатлантическата политика на България .

Един антрополог, който обича да обслужва ГЕРБ, съобщи за изненада на тези, които се усещат жители (и най-много на " жълтопаветниците " ), че българите са племе, което има потребност от водач и.

В прорез с публичните желания

А за какво да не бъде и Делян Пеевски? Защо пък да не опита най-малко? Най-малкото ще се разбере каква част от българите са жители и каква част са хора от племето. А Пеевски към този момент се държи като водач на племе, т.е. като Бойко Борисов . С обещанието си, че ще " работи постоянно за хората " се изявява като бащица. Може и да му се получи, значи.

И без това за много хора сегашният министър председател Николай Денков наподобява неуместно. Не за друго, а тъй като е просветен, учтив, интелигентен и по всичко проличава - почтен. Все достолепия, несъвместими с днешните публични табиети, настроения и желания.

Заради всичко това бай Ганьо може да си разреши закани към Алеко . Дано най-малко още веднъж не го убие. Образно казано, несъмнено.

Иво Беров,
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР