Тези американци са известни по целия свят, но близките им

Тези американци са известни по целия свят, но близките им ...

Холивудски звезди със славянски и еврейски корени.

Тези американци са известни по целия свят, но близките им предци са родени и израснали в Руската империя, съобщава РИА Новости.
Леонардо Ди Каприо
Холивудският актьор с италианско фамилно име е роден в най-"звездния" град на щатите - Лос Анджелис. Въпреки американското гражданство, произходът на Ди Каприо е много интересен: бащата на Лео има италиански и германски корени, а майка му Ирмелин Инденбиркен е родена в западногерманския Ор-Еркеншвик в бомбоубежище, в семейството на германеца Вилхелм Инденбиркен и руската емигрантка Хелена Инденбиркен Смирнова. След Октомврийската революция Смирнова бяга в Германия с родителите си, а през 1955 г. заминава за САЩ със съпруга си Вилхелм.
Самият Лео неведнъж е разказвал за своите роднини. Според него баба му Хелена, въпреки факта, че е напуснала Русия едва двегодишна, говорела отлично руски. Лео също така добавя, че не само баба му, но и дядо му е руснак, но не уточнява по коя линия. „Значи не съм четвърт, а наполовина руснак“, признава Лео.

Стивън Спилбърг
Малцина знаят, но американският режисьор е роден в дома на евреи имигранти от Руската империя. Дядото и бабата по бащина линия заминават за САЩ напускайки градчето Каменец-Подолски (сега територията на Украйна) през 1906 г., а дядото по майчина линия е родом от Одеса.
"Израснах в семейство, в което се говореха три езика: английски, руски и идиш. Баща ми беше радиолюбител и по време на Студената война установи комуникация с роднини от Украйна. Представете си колко опасно беше това! След това станах приятел с русначе и си кореспондирахме чрез морзовата азбука", спомня си режисьорът на „Извънземното”.

Силвестър Сталоун
Сталоун е роден в Ню Йорк. Бащата на актьора Франк е емигрант от Сицилия, а майка му Жаклин Лейбофиш е родена в Одеса. Между другото, сравнително наскоро тя посети родината си, за да търси други роднини.
Силвестър многократно е говорил за корените си и когато една от марките алкохол му предлага да рекламира руската водка „Ice”, той се съгласява и произнася на руски фразата „Във всеки от нас има нещо руско”.
Дейвид Духовни
Актьорът е израснал в Щатите, но дядо му е роден в „друга държава“, за което между другото Дейвид говори в сензационна реклама за бира. „Това е страната, в която съм роден и израснал. Но има друга държава, от която идва дядо ми. И често си мисля: ами ако всичко се беше развило по различен начин? Ами ако бях роден в Русия?". Дядото на баща му - Моше Духовни, емигрира през 1918 г. от град Бердичев, който сега е част от Украйна. Баба му е от Полша. Самият Дейвид често споменава своя произход и казва, че „през целия си живот съм мислел, че съм руснак“.

Шарън Стоун не се възприемала като секс символ Шарън Стоун не се възприемала като секс символ
Популярната американска актриса Шарън Стоун никога не се е възприемала като секси персона, но затова пък не се притеснявала да изследва...
Харисън Форд
Харисън Форд е роден в Чикаго, а баба му Анна Лифшиц е родена в Беларус в еврейско семейство. През 1907 г. Анна и нейните родители се преместват от Руската империя в САЩ и семейството се установява в Бруклин, Ню Йорк. По-късно бабата на Форд се запознава с Хари Ниделман, който се оказва емигрант от Минск. След сватбата двойката Лифшиц-Ниделман има дъщеря Дора, която кръщават по американски - Дороти. На свой ред Дороти се омъжва за ирландеца Кристофър Форд и Харисън се ражда от този брак. За пръв път актьорът посети Русия преди няколко години, по време на снимките на филма "K-19" в Мурманск.

Лени Кравиц
Кой би си помислил, но чернокожият Лени Кравиц има славянски корени! Майката и таткото на Лени са родени в САЩ, но дядото по бащина линия е роден в Украйна, откъдето заминава за Щатите.

Известни личности замразяват акаунтите си в социалните мрежи заради реч на омраза Известни личности замразяват акаунтите си в социалните мрежи заради реч на омраза
Ким Кардашиян Уест и десетки други известни личности обявиха, че ще замразят акаунтите си в социалните медии в следващите 24 часа, за д...
Шон Пен
Носителят на „Оскар” актьор и един от най-скандалните в Холивуд. Шон Пен също има руски корени! Родителите на баща му са от Литва и Русия и идват в САЩ в началото на 20-ти век.
Дъстин Хофман
Родителите на актьора са потомци на евреи от Украйна и Румъния. Майката и бащата на Дъстин напускат Съветския съюз през 20-те години, след като болшевиките застрелват бабата и дядото на актьора.
Превод: БГНЕС

Източник: actualno.com