Тези американци са известни по целия свят, но близките им

...
Тези американци са известни по целия свят, но близките им
Коментари Харесай

Холивудски звезди със славянски и еврейски корени

Тези американци са известни по целия свят, само че околните им предшественици са родени и израснали в Руската империя, оповестява РИА Новости.
Леонардо Ди Каприо
Холивудският артист с италианско фамилно име е роден в най- " звездния " град на щатите - Лос Анджелис. Въпреки американското поданство, произходът на Ди Каприо е доста забавен: бащата на Лео има италиански и немски корени, а майка му Ирмелин Инденбиркен е родена в западногерманския Ор-Еркеншвик в бомбоубежище, в фамилията на германеца Вилхелм Инденбиркен и съветската емигрантка Хелена Инденбиркен Смирнова. След Октомврийската гражданска война Смирнова бяга в Германия с родителите си, а през 1955 година отпътува за Съединени американски щати със брачна половинка си Вилхелм.
Самият Лео нееднократно е разказвал за своите родственици. Според него баба му Хелена, макар обстоятелството, че е напуснала Русия едвам двегодишна, говорела чудесно съветски. Лео също по този начин прибавя, че освен баба му, само че и дядо му е руснак, само че не прецизира по коя линия. „ Значи не съм четвърт, а на половина руснак “, признава Лео.

Стивън Спилбърг
Малцина знаят, само че американският режисьор е роден в дома на евреи имигранти от Руската империя. Дядото и бабата по бащина линия отпътуват за Съединени американски щати напускайки градчето Каменец-Подолски (сега територията на Украйна) през 1906 година, а дядото по майчина линия е родом от Одеса.
" Израснах в семейство, в което се говореха три езика: британски, съветски и идиш. Баща ми беше радиолюбител и по време на Студената война откри връзка с родственици от Украйна. Представете си какъв брой рисково беше това! След това станах другар с русначе и си кореспондирахме посредством морзовата писменост ", спомня си режисьорът на „ Извънземното ”.

Силвестър Сталоун
Сталоун е роден в Ню Йорк. Бащата на артиста Франк е бежанец от Сицилия, а майка му Жаклин Лейбофиш е родена в Одеса. Между другото, относително неотдавна тя посети родината си, с цел да търси други родственици.
Силвестър неведнъж е приказвал за корените си и когато една от марките алкохол му предлага да популяризира съветската водка „ Ice ”, той се съгласява и произнася на съветски фразата „ Във всеки от нас има нещо съветско ”.
Дейвид Духовни
Актьорът е израснал в Щатите, само че дядо му е роден в „ друга страна “, за което апропо Дейвид приказва в сензационна реклама за бира. „ Това е страната, в която съм роден и израснал. Но има друга страна, от която идва дядо ми. И постоянно си мисля: ами в случай че всичко се беше развило по друг метод? Ами в случай че бях роден в Русия? ". Дядото на татко му - Моше Духовни, емигрира през 1918 година от град Бердичев, който в този момент е част от Украйна. Баба му е от Полша. Самият Дейвид постоянно загатва своя генезис и споделя, че „ през целия си живот съм мислел, че съм руснак “.
 Шарън Стоун не се възприемала като секс знак Шарън Стоун не се възприемала като секс знак
Популярната американска актриса Шарън Стоун в никакъв случай не се е възприемала като секси личност, само че по тази причина пък не се тормозила да изследва...
Харисън Форд
Харисън Форд е роден в Чикаго, а баба му Анна Лифшиц е родена в Беларус в еврейско семейство. През 1907 година Анна и нейните родители се реалокират от Руската империя в Съединени американски щати и фамилията се открива в Бруклин, Ню Йорк. По-късно бабата на Форд се среща с Хари Ниделман, който се оказва бежанец от Минск. След сватбата двойката Лифшиц-Ниделман има щерка Дора, която кръщават по американски - Дороти. На собствен ред Дороти се омъжва за ирландеца Кристофър Форд и Харисън се ражда от този брак. За пръв път артистът посети Русия преди няколко години, по време на фотосите на кино лентата " K-19 " в Мурманск.

Лени Кравиц
Кой би си помислил, само че чернокожият Лени Кравиц има славянски корени! Майката и таткото на Лени са родени в Съединени американски щати, само че дядото по бащина линия е роден в Украйна, откъдето отпътува за Щатите.
 Известни персони замразяват сметките си в обществените мрежи поради тирада на ненавист Известни персони замразяват сметките си в обществените мрежи поради тирада на ненавист
Ким Кардашиян Уест и десетки други известни персони оповестиха, че ще замразят сметките си в обществените медии в идващите 24 часа, за д...
Шон Пен
Носителят на „ Оскар ” артист и един от най-скандалните в Холивуд. Шон Пен също има съветски корени! Родителите на татко му са от Литва и Русия и идват в Съединени американски щати при започване на 20-ти век.
Дъстин Хофман
Родителите на артиста са потомци на евреи от Украйна и Румъния. Майката и бащата на Дъстин напущат Съветския съюз през 20-те години, откакто болшевиките прострелват бабата и дядото на артиста.
Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР